Датотеката од Google добива темна тема, подобра контрола на репродукција за офлајн медиуми

Files by Google Gets Dark Theme, Better Playback Controls for Offline Media

Апликацијата File by Google добива две нови одлики затоа што компанијата откри дека 100 милиони луѓе ја користат апликацијата секој месец за управување со датотеки на нивните телефони со Android. Датотеката од Google првично беше лансирана во 2017 година како Датотеки Go за да им се овозможи на корисниците лесно да управуваат со датотеки на својот мобилен телефон. Главната карактеристика на оваа апликација е и нејзината можност за чистење простор на телефонот со бришење на непотребни датотеки, вклучувајќи стари фотографии и меми од апликации за разговор, дупликат датотеки, неискористени апликации, кеш и други.

Во објавувањето на блогот, Google во четвртокот откри дека апликацијата File сега добива опција за темна тема. Оваа сеопфатна црна тема ќе помогне да заштедите батерии за мобилни телефони со OLED екраните и да го намалите напорот на очите. Темните теми можат да се активираат со внесување поставки во апликацијата File. Покрај тоа, апликацијата Датотеки од Гугл добива засилена контрола на медиумите за офлајн репродукција. Постојат нови контроли за Прескокни, премотување и брзо напред.

Новите опции ќе бидат достапни за сите датотеки од корисниците на Google во текот на следните неколку дена. Ако не сте ја користеле оваа апликација, можете да ја преземете преку Google Play Store. Оваа апликација е со големина само 10MB и работи со уреди со Android што работат со верзија 5.0 или поголема.

Во меѓувреме, Google соопшти дека апликацијата File им помага на корисниците да ослободуваат 8 GB простор за складирање секоја секунда.

“Пренасочувањето пораки може да предизвика дупликат датотеки и мемиња за брзо трошење на меморијата на телефонот. Низ целиот свет, датотеките им помагаат на луѓето да бришат повеќе од 300 дупликати и 150 мемици секоја секунда – оваа апликација може брзо да ги пронајде и да препорача датотеките да бидат избришани со помош на технологијата за мобилно гледање на Google. блогот.

За најновите технолошки вести и прегледи, следете го Gadget 360 на Твитер, Фејсбук и претплатете се на каналите на YouTube.

Датотеката од Google добива темна тема, подобра контрола на репродукција за офлајн медиуми 1

Практики за стекнување на Фејсбук тестирани од американскиот ФТЦ: Извештај Виво за мобилни мистерии Виво Погледнете го Geekbench со RAM меморија до 4 GB Датотеката од Google добива темна тема, подобра контрола на репродукција за офлајн медиа 2 Почитувајте го паметниот телефон