Два мистериозни OPPO паметни телефони пронајдени во базата на податоци СИРИМ; Помина сертификација

Dua Smartphone OPPO yang Misterius Ditemukan di Basis Data SIRIM; Lulus Sertifikasi

Гледано во базата на податоци СИРИМ има два смартфони OPPO кои вклучуваат броеви на модели CPH2015 и CPH2023 кои штотуку добиле сертификација од организацијата. Неколку извори пријавија појава на ист број на модели во различни земји, но не беа во можност да го потврдат нивниот идентитет.

ОГЛАС

Според NDTV и 91mobiles, CPH2015 се шпекулира дека е Reno S или A31 – вториот не треба да се меша со друг OPPO телефон со истото име објавено во 2015 година. и главна функција од 64MP камера. Додека, 91 мобилен телефон сугерира дека може да биде OPPO A31 кој има MediaTek Helio P70 или P60, и се напојува со батерија од 4230mAh.

Два мистериозни OPPO паметни телефони пронајдени во базата на податоци СИРИМ; Помина сертификација 1

Тогаш имаме CPH2023, што е можеби најмистериозно од двете. Ние не успеавме да му го доделиме овој број на модел на кој било паметен телефон OPPO што штотуку беше објавен, исмејуван, па дури и протечен. Сепак, GSMArena известува дека CPH2023 неодамна се појави на Geekbench и се вели дека има чипсет на MediaTek Helio P90 со RAM меморија до 8 GB. На веб-страницата се додава и дека телефонот добил и овластување во земји како Индија и Тајланд.

Покрај шпекулациите, многу добро знаеме дека двата телефони наскоро ќе бидат лансирани во Малезија во блиска иднина. Со тоа, прашање е само на време, сè додека конечно нема да ги дознаеме идентитетот на овие два телефони од OPPO, кога ќе бидат подготвени да дадат оглас.

(Извор: СИРИМ е-Ком / НДТВ / 91 Мобили / ГСМАрена.)