Декодирање и први впечатоци од Motorola Edge

Декодирање и први впечатоци од Motorola Edge

Отсекогаш сум ја сакал премијата на паметните телефони на Моторола; Помина веќе некое време откако видовме едно. Moto Z2 Force се појавува пред три години, и помина многу време откако компанијата воведе предводник на брендот кој не беше дизајниран да се користи со стандардни додатоци. Но, Еџ + е тука, а компанијата Леново не погоди.

Motorola е најголемата батерија за смартфони со 5G во светот, HD фотоапарат и најбрза врска. Се разбира, батеријата од 5000mAh и фотоапаратот 108MP не се ексклузивни за Edge +, но постои и друга причина зошто компанијата ги прави овие побарувања. Ова е да се покаже дека не сече ќошиња кога се враќате во главната област.

Овој паметен телефон има чип Snapdragon 865, 5G поддршка за суб6 и mmWave, 12 GB RAM меморија, складирање 256 GB, OLED екран со 90Hz и друго. Сето тоа има цена од 999 долари, што е чудно како звучи, и е многу конкурентно цена во 2020 година.

Единствениот проблем е што тоа е ексклузивно за главната маана на Verizon, Edge +. За мене лично, ова значи дека нема да можам да го користам мојот телефонски број додека го прегледувам овој уред. Всушност, помина многу време откако видовме вистински ексклузивен оператор и тоа не е нешто за што можам да помислам. Никој веќе не го прави тоа. Исто така е вистински срам, затоа што навистина го сакам овој телефон.