Демо Менувач на Елден Ринг Игрико може да биде таму

The Elden Ring Gamescom 2019

Започна со гласините дека Елден Ринг ќе дојде во Gamescom 2019 и можеби, демо ќе се прикаже на печатот зад затворени врати. Бандаи Намко ја затвори оваа гласина и можеби од добра причина затоа што проектот предвиден од FromSoftware никогаш не ја достигна конвенцијата.

Како и да е, дури и во отсуство, почнаа да кружат нови гласини дека демо демонстрација на „Елден Ринг“ навистина беше прикажано во тајност. Бандаи Намко јасно ја затвори оваа гласина и сите веднаш заборавија сè. Интересно е што сега се појави нешто ново што покажува дека гласината може да биде вистина.

Кога разговаравме за составот на Бандај Намко на Gamescom 2019, германски публикации ИКИГ ги запишува сите официјални игри што се прикажани како Dragon Ball Z: Kakarot and One Piece: Pirate Warriors 4. Во извештајот се спомнува неофицијалната игра претставена од Bandai Namco на крајот како „поглед кон далечната иднина“. Иако не се споменува демо, има „Елден Ринг“, со „Tales of Arise“ и нова сезона поминува од Текен 7.

Сепак, со овие наслови презентацијата не заврши. Гледаме што нè чека во далечна иднина. Вклучени се титули како „Елден Ринг“, „Приказни за издигнување“ и сезонски влезни билети за Текен 7.

Ништо друго не е додадено во врска со „Елденскиот ринг“ или демо демонот што требаше да го има, но се чини дека печатот мора да покажа нешто за играта. Дали е тоа машуп кој се состои од иста закачка приколка од Е3 2019, или е нешто ново? Ако станува збор за игра, вестите ќе беа на интернет сега освен ако Бандаи Намко не испушти на маса сериозно договор за необјавување.

Ниту издавачот, ниту инвеститорот не кажале ништо за „Елден Ринг“ од објавувањето на играта. Сепак, неодамнешниот список за малопродажба сугерира ослободување во јуни 2020 година. Ако е вистина, Елден Ринг може да може да се игра сега. Во спротивно, може да го видиме следното издание на следната генерација.

Елден Ринг е колаборативен напор помеѓу директорот за игри Хидетака Мијазаки, креатор на „Души“; и романсиер за фантазија Georgeорџ Р. Мартин, креатор на „Песна на мраз и оган“. Игри за играње улоги од трети лица се развиваат за PlayStation 4, Xbox One и компјутер, барем засега. Нема збор за тоа кога Бандаи Намко и Од Софтвер ќе започнат да зборуваат за нов проект.