Детали за iPhone 11, новиот iPad и AirPods 3

MobiDevices

Блумберг објави неколку детали во врска со претстојните производи на Apple. Информациите вклучуваат некои нови детали за претстојната постава на iPhone 11, следната генерација на таблети iPad Pro, како и нови AirPods и Smart HomePods.

iPhone 11

Според Блумберг, примателите на iPhone XS и XS Max ќе го добијат префиксот Pro. Новата ставка ќе има три главни фотоапарати, вклучувајќи модул со широк агол, телефото леќи и ултра широк леќи. IPhone 11 Pro ќе може истовремено да фати три слики од секоја леќа и да ги комбинира заедно за да создаде слики со поголема резолуција. Исто така е можно да се намали и исечете готовата фотографија без да изгубите важни детали. Оваа функција ќе се нарече Паметна рамка.

iPhone 11

Покрај тоа, Блумберг известува дека iPhone 11 Pro значително ќе го подобри квалитетот на видеото. iOS 13 ќе вклучува цела низа карактеристики на видео уредување што можете да ги користите при снимање видео.

Новиот iPhone ќе го добие Apple A13 SoC, кој, пак, ќе добие специфична матрица за копроцесор AMX, на која ќе му се довери „сложени математички проблеми“. Точно, не е јасно што се подразбира под ова. Веројатно, ова е зголемена реалност.

iPhone 11

Блумберг исто така потврди дека некои бои на iPhone 11 ќе добијат мат финиш. Ресиверот iPhone XR ќе биде достапен во ново зелено и ќе прифати две главни фотоапарати. Зголемена заштита од вода.

Технологијата за препознавање лични лица исто така ќе се подобри. Гаџетот ќе има нов полигонален сензор со поширока перспектива, што пак ќе го олесни процесот на отклучување на лица. Покрај тоа, Face ID ќе може да работи од различни агли.

Новиот iPad Pro

Новиот iPad Pro ќе има ист систем на фотоапарати како и новата линија на iPhone. Блумберг исто така потврди дека Apple ќе издаде нов 10,2-инчен iPad, кој веројатно ќе го замени моделот од 9,7 инчи.

iPad Pro

AirPods и HomePod

Што се однесува до новите AirPods, слушалките ќе добијат водоотпорна и технологија за намалување на бучавата. Паметната колона HomePod ќе биде објавена во 2020 година и евентуално со два твитари во уредот. Оригиналниот HomePod користел седум твитови.

Аеродроми

Официјалното деби на новиот производ на Apple ќе се одржи на 10 септември. Датумот на објавување на новата линија MacBook Pro сè уште не е познат. Можеби лаптопот ќе биде претставен во септември, или подоцна во октомври-ноември годинава.