Дивизија 2 добива „подобрена РПГ“

Дивизија 2 добива „подобрена РПГ“

Со масовното откривање на Ubisoft (а камо ли да излезе во јавноста) од датумот на објавување на Warlords на Yorkујорк, имаме повеќе фундаментални промени со кои треба да очекуваме отколку само ново проширување. Главното ажурирање на титулата што доаѓа со проширување ќе направи некои големи промени во механиката на игри RPG во обид да се насочи пленот за играчите.

Насловот Ажурирање 8 ќе воведе „подобрени РГП“ и вклучува сè, од промени во игра до поттикнување на различност во развојот (преку зголемување на способностите за вештина) до значајни UI-промени. Сега секогаш ќе го видите опсегот на ролни за секоја статистика кога ќе видите дека менувачот, богот на ролна се враќа за да ја подобри читливоста и системот за калибрација на брзините е насочен со појасни елементи и индикатори за употреба на стати.

„Она што подразбираме под„ подобрено RPG “е да ја направиме таа длабочина подостапна за играчите“, ни рече светскиот производител Лионел Ле Даин. „Не сакаме играчите да го поминат своето време надвор од играта, правејќи табеларни пресметки, сакаме играчите да останат во игра и да ја направат оваа длабочина достапна“.

Ле Даин рече дека „кога ќе изглавите сега во игра, треба да размислите дали треба да го зачувате, да го деконструирате или да го комплетирате, а со 100 предмети во вашиот инвентар, навистина треба да ја направите пресметката секој пат кога ќе добиете нешто ново. Не сме задоволни од ова, сакаме играчите да можат да донесат брза одлука и за тоа да биде најдобрата одлука. Дајте показател на играчите за да можат да речат „завртете го, тоа не е добро, затоа ќе го фрлам“ или „ќе го завршам, тоа е најдобриот“ или „ова има неверојатен талент што можете да го зачувате во системот за управување со таленти“. “

Дивизијата 2 имаше перспективен почеток како одличен додаток на групата за ко-опции за игри, но интересот се чинеше дека значително се намалува во текот на првата година од игра. Се надевам дека оваа голема нова експанзија и сите овие големи промени можат да го достигнат својот пат кон вонредна 2020 година.