Дизни + ќе биде достапен на Android, Android TV и Chromecast по агресивна цена

Disney + akan tersedia di Android, TV Android, dan Chromecast dengan harga yang agresif

Пред неколку часа запознавме нови детали за Дизни + нови услуги од проследен што ќе ни овозможи да уживаме во целата содржина од гигантите за забава. Се чини дека првичното лансирање нема да биде ексклузивно за Соединетите држави, а ние веќе ги знаеме сите платформи до кои оваа услуга првично ќе ги достигне.

Дизни + ќе биде силен: 6,99 евра и компатибилен со скоро сите платформи

Пазарот на услуги на ПТ проследен Вие се подложувате на проширување. Иако Netflix се чини дека останува лидер во производство на дигитални содржини, се чини дека одржувањето на ова лидерство ќе биде сè потешко.

Дизни + се консолидира како еден од најтешките конкуренти и не само што носи целиот каталог на Дизни и има производство, но исто така го намалува каталогот што самиот Netflix има лиценца за емитување.

Неодамна откривме нови детали за услугите на Дизни + и конечно ја знаеме цената во Европа. Оваа цена првично започна од 6,99 € месечно, со можност да ни дадат една година до 69,99 €. Во годишен режим ќе заштедиме награди од два месеци.

Покрај цената, го знаеме списокот на првични уреди што можеме да ги користиме целата содржина како што се бара. Сосема е јасно дека Android ќе влезе во почетниот список, но не е болно да се открие со официјална потврда. Willе имаме и апликации за Android TV и компатибилност со Chromecast, важна додадена вредност за инсталирање апликации на мобилен телефон.

Ако се сомневате, ова ќе биде платформа каде првично ќе можеме да уживаме во Дизни +:

 • Епл ТВ (ТВОС)
 • Андроид
 • Андроид ТВ
 • Chromecast
 • веб прелистувач
 • iPad (iPadOS)
 • iPhone (iOS)
 • Playstation 4
 • Играч на Роки
 • ТВ Року
 • Xbox One

Дизни + ќе биде достапен од 12 ноември 2019 година во САД, Канада и Холандија. Во моментот не го знаеме датумот на пристигнување во Шпанија, но можеби регистрацијата со VPN не е проблем.