Добијте го лансирот за пиксели 2 со Google Now и новиот додаток за „преглед“ – без корен – задолжително «Android:

Get the Pixel 2 Launcher with Google Now & the New 'At a Glance' Widget — No Root Needed

Резултатот на Google Pixel ја закачува шапката на непречен софтвер и полиран интерфејс. Суштината на ова искуство е Pixel Launcher, апликација за почетен екран, која често се копира, но никогаш не била дуплирана совршено. Тоа е, се додека развивачот на AmirZ не ја објави најновата верзија на својата порта на Rootless Pixel Launcher.

Оваа едноставна АПК ќе биде инсталирана на кој било телефон што работи Lollipop или повисок, така што скоро секој може да го добие искуството на Google на својот мобилен – и уште подобро, нема карактеристики што бараат root. Една од најистакнатите карактеристики на оваа најнова верзија е вклучувањето на додатокот на Google „На прв поглед“, кој е на врвот на главниот почетен екран и го покажува моменталното време заедно со сите претстојни настани во календарот. Навистина пријатно искуство, па ќе ви покажам како да го пробате подолу.

Соодветност

Како што споменав, овој мод не треба корен, но мора да го активирате Android Lollipop или повисок за да го пробате. Ние го тестиравме на Galaxy S8 и S6 Edge, и работи совршено на двата уреди. Сепак, не се достапни сите карактеристики за сите верзии на Android.

На пример, Кратенките за апликации бараат 7.1 или повеќе, автоматските теми за светло и темно бараат 7,0 или повеќе, а значката за известување работи само на 6.0 или повеќе. За комплетен список со разлики во карактеристиките, видете ја низата за објавување на инвеститорот на Reddit.

Конечно, за да се осигурате дека сите функции функционираат правилно (особено виџетот „Преглед“ и интеграција на Google Now), проверете дали ја имате најновата верзија на Апликација на Google и Календар на Google инсталиран.

Инсталирајте го лансирањето Pixel 2

Пред да започнете, проверете дали сте активирани Непознати извори. После тоа, само потчукнете на следниов линк за да ја преземете најновата верзија на фрлачот Pootel Pootel. Оттука, отворете ја АПК од фиоката за известувања или користете прелистувач со датотеки, а потоа притиснете “Инсталирај” кога ќе биде побарано.

Треба да се напомене, ако имате грешка „Апликација не е инсталирана“ или порака во која се наведува дека датотеката е корумпирана, одете во Поставки -> Апликации -> Сите и деинсталирајте ги сите претходни верзии на пренесениот фрлач на Pixel.

Откако успешно ќе се инсталира фрлачот Pixel 2, допрете го копчето за почеток. Оттаму, ќе биде побарано да изберете апликација за почетен екран, затоа од списокот изберете „Launcher Launcher“, потоа одберете „Always“ ако е побарано. За да бидете сигурни дека страницата на Google Now работи, продолжете и рестартирајте го телефонот во овој момент.

Сега можете слободно да уживате во искуството за лансирање на пиксели 2 – особено, виџетот „На прв поглед“ и нова лента за пребарување што е подостапна, заедно со фиока за апликации до кои можете да пристапите со движење од влезот на долниот дел од екранот. Има неколку други завршни допири, како некои убави анимации за отскокнување и календарот на Google и нови временски додатоци, така што има многу работи што треба да ги сакате.

Како уживавте во новиот фрлач на Pixel досега? Известете ни во делот за коментари подолу.


Започнете ја својата кариера во движење графики со Водичот за почетници за курсеви за последователни ефекти

Купете го сега за 49,99 $>

Корица слика од Далас Томас /, скриншот од Амбо Манало /