Добијте подобрен уредник за масовно објавување за лесно управување со Тумблр

Dapatkan Editor Posting Massal yang Ditingkatkan untuk Mengatur Tumblr dengan Mudah

Ако сте уморни од објавување на текст на Фејсбук или Твитер и сте заинтересирани да напишете долга форма содржина што можете да ја споделите со другите, Тумблр е една од најдобрите платформи за блогирање.

Една добра причина да се користи Tumblr на врвот на другите платформи за блогирање е нејзината мобилна апликација, која е далеку подобра од другите достапни платформи за блогирање.

Само објавувањето текст може да биде досадно. Значи, Tumblr има многу други карактеристики каде можете да споделувате фотографии, врски, GIF, па дури и да вметнете други медиуми за да ги споделите со другите.

На кратко, Tumblr има посебна фанбаза – корисниците на Tumblr ќе можат да ја разберат оваа фраза.

Во овој напис, ние зборуваме за про совети што можат да го олеснат управувањето со вашите натписи на Tumblr.

Наречен е уредник за Mass Post кој е вграден директно во Tumblr и за да го користите, и треба да се префрлите на компјутер затоа што не е достапен во мобилната апликација.

Уредникот за масовно објавување ви овозможува да изберете неколку објавувања на Tumblr и подоцна и можете да додадете ознаки на нив или да ги избришете мислењата заедно.

Како пристапувате до редакторот за рефус објавување на Tumblr?

За да го користите уредникот за јарболи на Tumblr, мора да се најавите на вашата Tumblr сметка и потоа да го изберете блогот (ако имате многу блогови) Сакате да ја уредувате објавата.

Штом сте таму, ќе го видите Уредникот за пошта во десната странична лента некаде подолу.

Добијте подобрен уредник за масовно објавување за лесно управување со Тумбр 1

Со кликнување на тоа, ќе ве однесе на следната страница, каде што можете да изберете сè што е објавено или нацрт, или објавувања што сте ги поставиле.

Стандардно, ќе ги прикаже сите објавени натписи и ќе можете да ги изберете постовите што сакате да ги уредувате со кликнување на нив.

Добијте подобрен уредник за рефус објавување за лесно управување со Тумблр 2

Потоа ќе најдете опции како што се уредување на постови, додавање на објавувања, бришење на горната десна страна. Ознаките се конструктивен и лесен начин за организирање на одредени тематски натписи.

Како, ако имате личен предизвик, како што се, станете рано, и пишувате за тоа на Tumblr, можете да го означите секој пост поврзан со специфичен термин како #GetUpEarly или нешто слично, па ако треба да споделите со некој подоцна за вас можат да споделат УРЛ-адреси со одредени ознаки.

Ова може да биде корисно и во други сценарија, бидејќи ознаките можат да се пребаруваат на Тумблр, за да можат да ви помогнат да добиете следбеници на самиот Тумблр.

Додадете повеќе функции во уредникот за масовно објавување

Стандардно, уредникот за објавување пост е прилично основен и можете да направите голем број работи, како додавање ознаки за уредување или бришење на мислења.

Но, ако инсталирате наставка Хром наречена XKit, која е достапна за двајцата Хром како и Firefox, тоа ќе ја подобри опцијата за уредник за масовно објавување на Тумблр.

Добијте подобрен уредник за рефус објавување за лесно управување со Тумблр 3

Откако ќе ја инсталирате наставката Chrome, ќе најдете дополнителни икони што се појавуваат на лентата за навигација Tumblr, додадени со наставката XKit.

Со кликнување на тоа, ќе се отвори скокачки прозорец, што ќе ви покаже неколку опции додадени со наставката. Потоа, треба да кликнете на втората „Добиј продолжение“ од лево во долниот ред и потоа да дојдете надолу за да пронајдете Mass +, што е додаток за подобрување на уредниците за рефус објавување.

Добијте подобрен уредник за масовно објавување за лесно управување со Тумблр 4

Откако ќе го инсталирате, можете да го отворите уредникот за пошта или да го освежите едноставно ако сте го отвориле, ќе најдете дополнителни линии додадени во лентата за навигација на горниот дел, што ќе ви даде опција автоматски да одберете прво. 100 натписи, избришете ги и сортирајте ги објавите според нивниот формат, како што се Фотографии, видеа, текстуални пораки, прашања, итн.

Добијте подобрен уредник за масовно објавување за лесно управување со Тумблр 5

Ова е многу корисно ако имате многу објавувања и сакате да ги сортирате според форматот за да можете да додадете или отстраните ознаки од нив.

XKit носи поголема функционалност на вашата сметка Tumblr, а исто така можете да проверите и други карактеристики.

Се надевам дека овој напис е корисен, можете да прочитате повеќе упатства за текст на блогот.