Добијте се од Flightradar24 со овие 6 совети

Flightradar 24 совети

Flightradar24 е секогаш висок во графиконите на App Store и тоа има причина. Радарот на авионите е корисен за луѓето кои често патуваат со авион и е исто така забавна апликација за секој што сака да знае што лета низ воздухот. Значи, време е за водич каде ги наведуваме можностите на Flightradar24 за вас.

Добијте сè од Flightradar24 со овие 6 совети 1

Ако никогаш не сте пробале на Flightradar24 (врска), има многу причини да го сторите тоа. Како прво, постои бесплатна верзија на апликацијата која ви дава идеја. Има толку многу опции на располагање што веројатно постои нешто помеѓу вас што ве интересира.

Flighttracker24: Пробајте го сами!

На пример, погледнете во авионите што летаат над глава или откријте што е навистина мравјалник на Шипхол. Ако редовно летате со авион, апликацијата е корисна алатка за добивање на целосни информации за летот. Вистинските ентузијасти можат да побараат фотографии и технички информации за секој авион.

Користете го Flighttracker24

Flightradar24 следи скоро 100% од сите европски и северноамерикански летови од 2015 година, и работи со овој пронаоѓач на летови да достигне 100% заврши во остатокот од светот.

# # 1 Погледнете што гледа пилототДобар трик на Flightradar24 е можноста да се види во 3D она што пилотот го гледа во моментот. За да го активирате овој режим, прво допрете индивидуален авион и потоа изберете го копчето 3Д. Во овој момент се појавува „снабдување со камера“ слично на Google Streetview на сателитски слики, како да е камера виси под авионот. На пример, искористете го ова за да видите дека авионот ќе се симне во реално време или ќе видите како слета. На дното на сликата има бар каде што можете да ја видите висината и брзината на авионот, меѓу другото.

Пилот слики на Flightradar24

# # 2 Користете ја камерата AR за да откриете авиониЕдна од најдобрите работи што треба да се направи со Flightradar24 е опцијата за камера, која ви овозможува да ги користите леќите на вашиот iPhone за да пребарувате на небото за летачки авиони. Ова работи со зголемена реалност. Ако апликацијата открие авион, веднаш се појавува блок со името и дестинацијата, за што можете да добиете повеќе информации со кликнување на неа. Активирајте го режимот за зголемена реалност со допирање на двогледи на горниот дел од екранот или преку страничното мени на апликацијата.

Функција на фотоапаратот Flightradar24

# # 3 Flightradar24 на Apple WatchFlightradar24 работи и на Apple Watch, иако можностите за апликацијата Watch се уште се малку ограничени. Со апликацијата, можете брзо да побарате список на летови што се наоѓаат во вашата област, каде што веднаш можете да видите оддалеченост, брзина и надморска височина. Допрете лет за да отворите карта на вашиот часовник каде што можете да видите точно каде лета авионот во моментот. Добар избор ако се прашувате кои авиони летаат минатото во вашата област, но во спротивно тоа е малку корисно за вас. На пример, не е можно дури и да ја зумирате или преместите мапата.

Flightradar24 Apple Watch

# # 4 Пребарувајте и следете ги индивидуалните летови

Ако летате сами или сакате да го следите летот на пријател или член на семејство, исто така сте на вистинското место на Flightradar24. Можете да одберете специфичен лет со допирање на картата, но со стотиците авиони кои летаат кон и од Шипхол, ова може да биде незгодно.

24 летови на летот следат

Затоа, попаметно е да се користи лентата за пребарување. Внесете го бројот на летот овде, или побарајте авион со влегување во трасата или избирање на авиокомпанијата за да видите кои летови во моментот заминуваат. Откако ќе го пронајдете точниот лет, можете да се консултирате со детални информации за тоа. Ако сакате да бидете информирани за одреден лет преку пораки со пораки, можете да го овозможите тоа преку набавка во апликација. Ова ви овозможува да примате известувања кога авионот достигнува одредена висина или е на пат. Може да ја играте и поминаната траса.

# # 5 Приказ на индивидуални извештаи на авиони (кодови за сквоти)

„Возбудлив“ детал е дека можете да добивате и известувања за повици кодови за складирање. Овие се специјални кодови што авионите ги пренесуваат преку нивниот транспондер и се користат за да се означи статусот на летот. На пример, може да бидете известени кога авион има „титула 7700“ (општ итен случај преноси Потоа имате можност веднаш да ги видите придружните авиони на Радарот за летање за да продолжите по летот.

# # 6 Погледнете информации за аеродромите

Ако одите на непознат аеродром и сакате да знаете повеќе за тоа, лентата за пребарување може да ви помогне. Внесете го името на аеродромот и веднаш ќе бидете отпуштени од разни опции. На пример, погледнете ги сите влезни и излезни летови или видете кои авиони се наоѓаат на теренот и за кое време поминале претходните летови.

Информации за аеродромот во Flightradar24

Исто така е корисно: можете да видите дека можете да проверите колку често има одложувања на некои аеродроми. Веднаш знаете дали треба да трчате или не да направите таа промена.

Можете да најдете повеќе информации за воздушниот сообраќај во советите и упатствата подолу:

Отворање фотографија: Јаромир Халабала преку Shutterstock.com