Донесете го компакторот Apple WatchFon на вашиот iPhone или iPad што е обработен

Доколку веќе е Apple WatchMaka, треба да обрнете внимание дека користите сосема различен системски фонт од вашиот iPhone. Обично треба да инсталирате додатоци кои имаат влијание врз перформансите или да ја мешаат батеријата за да го промените фонтот на вашиот систем, но со нови поставувања за jailbreakak и слободни имиња Компактор од развивачот на iOS, ieејми Бишоп, можете да го доведете оригиналниот Apple WatchFont на вашиот iPhone без овие негативни несакани ефекти.

Како што е прикажано на екранот погоре, датотеката на системот „Apple WatchFont System“, исто така позната како SF Compact, е помала и полесна за читање од оригиналниот фонт на системот „iPhone“.

Од она што можеме да го собереме, SF Compact е вклучен во оригиналниот iOS, но е оневозможен од стандардниот Apple.За оваа причина, мора да го поставите jailbreak-от како Compactor за да го активирате. Бидејќи ова е фонт на природен систем и дизајниран од Apple, ќе видите дека работи многу добро со сите ваши апликации и скоро сите интерфејси со iOS без упатства.

Не можете да зборувате многу за поставките што само го менуваат фонтот на вашиот iPhone систем, но доколку го очекувате тоа на SF WatchFont Compact System на Apple на вашиот iPhone за подобри перформанси доживување на уредот со Apple, тогаш можете да Преземете го компакторот бесплатно од складиштето Династично репо во менаџерот на пакети по ваш избор.

Оваа поставка е компатибилна и со уредите за бегство на iOS 13, исто така отворен извор на складиштето GitHub за развивачи.

Дали ви се допаѓа фонтот SF Compact на iPhone или го сакате оригиналниот фонт на системот? Разговарајте во делот за коментари подолу.