ЕА го отвори Проектот за услуги на игри со облак Атлас за јавно тестирање

EA Membuka Proyek Layanan Cloud Gaming Atlas Untuk Pengujian Publik

Electronic Arts (EA) неодамна упати повик до гејмерите за својата услуга за игри со облак, Project Atlas. води двонеделен јавен тест за својата услуга за игри во облак, Project Atlas. Јавните тестови започнуваат во понеделник и ќе продолжат наредните две недели.

ОГЛАС

Како и со сите тестови, една од главните цели на проектот Атлас е да собере податоци и перформанси и квалитет на услугата за тестирање преку различни мрежни услови. Според Кен Мос, главен директор за технологија на ЕА, друга цел на јавно тестирање е да се осигури дека игрите понудени на платформата се подготвени и достапни за играчите да уживаат, каде и каде било.

ЕА го отвори Проектот за услуги од облак на игри Атлас за јавно тестирање 1

Според PC Gamers, EA појасни дека тестот нема да биде достапен автоматски при регистрација. Наместо тоа, голем број на играчи ќе бидат избрани меѓу апликантите кои ќе учествуваат на испитот. На друга нота, бројот на наслови што можат да се играат на Атлас на Проектот е ограничен на само четири титули. Насловите се FIFA 19, Need for Speed ​​Rivals, Titanfall 2 и Unravel.

Едно нешто што Мос не ја споменува е она што брзината на ширина на опсегот е потребна за да има комфорно искуство за игри на Project Atlas. Меѓутоа, ако барањата за ширина на опсег на Google Stadia се нешто што мора да се исполни, шансите гејмерите можат да поминат EA стриминг игри на Full HD на патеката 20Mbps.

ЕА го отвори Проектот за услуги од облак на игри Атлас за јавно тестирање 2

За да учествуваат во тестот Атлас проект, корисниците можат да се најават на нив ЕА сметка, потоа продолжете до табулаторот “Играње на заедницата” во долниот страничен лента. Appearе се појави посебен и посебен екран за влез, каде ќе можете да пристапите до тековните и претстојните плејстести.

(Извор: Полигон, Компјутерски гејмер, Среден // Слика: EA)