Еве го интерактивниот проектор во италијанските училишта: Збогум Лававна

https://techiemoe.com/wp-content/uploads/2020/07/Еве-го-интерактивниот-проектор-во-италијанските-училишта-Збогум-Лававна.png

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Сè уште постои и го одбележа нашиот живот за првите години на училиште уште од 19 век табла и креда, беа првите методи на комуникација меѓу наставниците и учениците, но со доаѓањето на нови технологии може да исчезне и во некои случаи тоа веќе го стори.

Всушност, неколку тековно се тестираат посовремени, корисни и комплетни алатки и со финансирање во последниве години, многу се правеше на училиште. Всушност, Сеопфатниот институт Маргерита Хак на „Сан Вито ал Таглиано“ (ПН), го користи оној веќе неколку години дигитална табла.

Институтот, веќе многу внимателен кон употреба на нови технологии за зголемување и стимулирање на учењето на своите ученици, како што објаснува директорот на училиштето Роко Гариполи, има на пример ги опремени сите училници со интерактивни проектори на Епсон благодарам и на Општината и резултатите се одлични затоа што има повеќе учење од момчињата.

Има 20 проектори што треба да се инсталираат во паралелки од средно училиште, а наставниците се воодушевени и од тоа резултати што ги надминаа очекувањата во однос на перформансите и ефикасноста во наставната поддршка. Но, не само тоа, персоналот беше обучен да ги користи овие дигитални табли и кои сега се користат во сите субјекти и што на пример им овозможува да бараат Видео на Интернет, пиши на екранот благодарение на двајцата дигитални пенкала, или користете ги прстите и многу повеќе затоа што сè е лесно и интуитивно и за учениците кои ја ценат технологијата за приближување веќе во средно училиште.

И ќе жалам креда и бришачи?

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!