Еве како го добивате стариот дизајн на десктоп Твитер

Twitter on desktop has a completely new look and feel.

Корисник на Твитер и развивач на софтвер, Зузор, сподели водич за „направете го тоа сами“ што е корисно за враќање на стариот интерфејс на Твитер со само неколку кликања, и именувајќи го „GoodTwitter“.

За да го добиете стариот интерфејс, само отворете го Twitter и следете го редоследот на оваа команда: Кликнете на “(…) Other” во левото мени. Отворете ги “Поставки и приватност” и “За Твитер” и “Директориум”. Ново Twitter табот ќе се отвори, кликнете на “Дома” и ќе го најдете стариот кориснички интерфејс, објави Следната веб.

Досега, GoodTwitter е преземен од скоро 35.000 корисници на Chrome и Firefox, привлекувајќи топол пречек на Reddit.

Како да се ослободите од редизајнот: Инсталирајте го овој додаток што го направив https://t.co/G429UeSTMi потоа ctrl + r

– Зусор (@ZusorOW) 22 јули 2019 година

Твитер неодамна го редизајнираше интерфејсот за својата веб-страница верзија, велејќи дека новиот изглед е побрз и полесен за навигација, но на многу луѓе не им се допаѓа.

Оваа нова верзија е опремена со проширен дел за директна порака и можност да им овозможи на корисниците да се префрлаат помеѓу сметките побрзо и директно од страничната навигација. Доаѓа со нова темна тема – Dim и Lights Out.

Како дел од редизајн, додека опциите Home, Browse, Известување и порака се префрлија лево од работната површина, делот за трендови е преместен во десно од екранот.