Еве список на уреди со Samsung кои добиваат ажурирања на Android 10 (протекување)

fossbyte-fevicon-new-logo

ndroid 10 се емитуваше на почетокот на овој месец, и секако, уредот со Google Pixel беше првиот што го доби.

Изненадувачки, другите брендови за паметни телефони исто така брзо го објавија Android 10 за своите уреди. Сепак, како што се очекуваше, Samsung изгледа многу зафатен кога уредот ќе го добие најновото ажурирање на Android 10.

џемф сега

Всушност, компанијата сè уште молчи за тоа. Но, пофалби за Android Pure, можеби конечно имаме список на уреди со Samsung кои добиваат ажурирања за Android 10.

Андроид 10 на списокот со уреди со Samsung Galaxy

Сега овој список може да изгледа разумен, важно е да се напомене дека ова е „протекоа“ список на уреди Samsung кои добиваат ажурирања за Android 10, а луѓето само треба да го разгледаат со зрно сол.

Тоа, рече, се чини дека е јасно дека Самсунг смисли силен план за објавување нови ажурирања за своите уреди. Оваа компанија го опфаќа секој сегмент на цени, а исто така и својата таблета за Android таблети.

На пример, не може да се каже дека Samsung стана предводник на серијата Note и серијата Samsung Galaxy S може да биде првиот сет на уреди што добија ажурирање.

Како и да е, на протечениот список не се наоѓаат уредите Galaxy Galaxy S8 и Samsung може да ги остави од ажурирањето на патоказот Андроид 10. Размислување има бидејќи серијата Galaxy S8 е стара повеќе од три години.

џемф сега

Серијата Samsung A и М серија во списокот Андроид 10, исто така, се чини дека имаат смисла затоа што тие привлекоа големо внимание во средниот и долниот сегмент. Иако серијата М започна да ја заменува серијата J, се чини дека Samsung не сака да го напушти уредот затоа што имаше освежувач минатата година.

Спроведениот список не чини да ја споменува точната временска рамка за сите овие уреди. Сепак, истекувањето на OneUI засновано на Android 10 започна да се појавува така што луѓето можат да очекуваат нејзино лансирање наскоро, барем за бродовите со знаме на Samsung.