Европа ќе ги чува вашите биометриски податоци

Европа сака да ги чува вашите биометриски податоци

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Еве ја Европската база на податоци за складирање на биометриските податоци на над 350 милиони луѓе од стариот континент. Складиштето за заедничка идентитет ќе содржи отпечатоци, 3Д-лица и многу повеќе од официјални извори

Европа ќе ги чува вашите биометриски податоци

Европскиот парламент го започна создавање единствена база на податоци, повикан Заеднички складиште за идентитет, кој ќе дејствува како единствен извор запренасочување и пребарување на биометриски податоци од повеќе официјални извори како полицијата и владините институции.

Меѓу собраните информации ќе ги најдеме и Отпечатоци од прсти и 3Д скенови за лице што ќе послужи за препознавање на индивидуа преку новите системи за препознавање со вештачка интелигенција.

ОВДЕ Најди го Документ за презентација на ЕУ прикажано за време на сесијата, и прикажување на собраните податоци што покрај биометриски податоци ќе најдеме и лични податоци и броеви на пасоши сето тоа благодарение на пресекот на податоците од многу извори.

Сè ќе се создаде во наредните месеци за олеснување на работата на спроведувањето на законот кој ќе има пристап до оваа огромна база на податоци што ќе ви овозможи да имате многу информации за некоја личност и придружна класификација која веднаш ќе ја идентификува добрината или не на анализираната индивидуа.

Предлогот, одобрен од парламентот, веќе го има одамна се пресели бројни здруженија кои работат во одбрана на основните права на граѓаниноти кои во ЦИР го гледаат почетокот на крајот на човековата слобода, бидејќи овој систем може да биде основа за тоа создавање на Големиот Брат што контролира и надгледува сè.

Сега ќе видиме кои ќе бидат следните потези на ЕУ и на Гарантите за приватност на цела Европа, бидејќи тие ја гледаат оваа прибирање на податоци и обединување на системите за верификација и контрола на луѓето, што за многумина би значело крај на нивната приватност.

Не сакам моите податоци да завршат во Големиот брат и вие?

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!