Екранот на рафал iFixit не функционираше за да разјасни дали iPhone 11 има реверзибилно полнење на безжично ниво

Tampilan meledak iFixit belum berfungsi untuk mengklarifikasi apakah iPhone 11 memiliki pengisian nirkabel reversibel

Поголема батерија

Процесот на експлозија се очекува iFixit да одлучи да ја објави својата типична хируршка интервенција, така што многу корисници можат од прва рака да видат какви тајни се скриени во уредот. И интересни детали доаѓаат со батерии. Како прво, батеријата вклучена во iPhone 11 се покажа како подебела од iPhone XS, нешто што е можно благодарение на отстранувањето на сензорот од Допрете 3D.

Оваа нова дебелина ни овозможува да понудиме батерија со капацитет од 30% поголема, така што сега подобро разбравме дека првиот тест со овој мобилен телефон се врати многу добра автономија. Оптимизација и ефикасност на Bionic A13? Можеби, но јасно е дека поголема батерија ќе овозможи повеќе часови употреба.

Реверзибилно полнење безжично од iPhone 11: реалност или фикција?

Како и да е, вистински шок доаѓа при отстранување на батеријата од шасијата, затоа што има пристап до калемот за безжично полнење, девојките на iFixit можат да набудуваат како новите кабли што не се појавуваат на iPhone XS сега се присутни во рамките на iPhone 11. Овој кабел се чини дека го поврзува калемот со портата за полнење , иако е нејасно дали таа ќе биде насочена кон понуда на билатерално пополнување.

Според официјалната документација од Apple, новиот iPhone комбинира нов хардвер и софтвер кој може да се искористи за да се следи работењето на батеријата и перформансите на понапреден начин, па можеби овој нов кабел ќе биде само интерфејсот за да може да се направи овој начин на податоци.

Јасно е дека ова е втор кабел што е поврзан со калем за безжично полнење, сепак, нема докази дека е тој механизам потребен за активирање на реверзибилниот режим на безжично полнење. Очигледно, телефонот сè уште функционира без да се поврзе овој кабел, иако безжичното полнење престанува да функционира. Што крие Епл со овој систем? Дали сме премногу сомнителни? Дали е ова само кабел за следење на батеријата?