Ексклузивната маса на Minecraft Earth е изменета во изданието Java

Ексклузивната маса на Minecraft Earth е изменета во изданието Java

Трејлерот за бета објава за Minecraft Earth, зголемена верзија на реалноста на Minecraft што укажува на мобилни уреди, дава некои информации за претстојните игри. Тоа вклучува нова верзија на класичната маса на Minecraft, како калливи свињи. Сега модемот го зеде пакетот прикажан во видеото на Minecraft Earth и го додаде во изданието Java, користејќи малку уметничка лиценца за да направи механика за нив.

Minecraft Earth mod за Velecraft Minecraft Earth од Minecraft додава неколку нови маси, сродни предмети и механизми за игра на Minecraft Java. Она што е пријатно е дека сите овие суштества имаат процес на трансформација, во кој ‘нормалната’ верзија може да се претвори во орда прикажана во приколката за Minecraft Earth.

Постојат калливи свињи, на пример – со помош на мод, можете да направите кал со вметнување на земјани блокови во блокови со вода, и ќе потонете во нив ако прошеткате на нив. Истото важи и за свињите, и ако ги привлечете во кал блок, ќе му бидат оштетени на смрт, а потоа веднаш ќе се оддалечите како матна свиња, полн со цвеќиња искосени на главата.

Ова е видео од Логдоцип што ја руши целата маса и нова механика.

Јас бев особено однесен со Cluckshroom, што можете да го направите со хранење црвени печурки на кокошки (забелешка: не правете го ова во реалниот живот). Имаат слаби нозе и натруфен прејад, а кога ќе бидат убиени, фрлаат два нови артикли: црвени пердуви и мистерија печурки. Фрлањето црвени пердуви на друга орда додава случајни ефекти на статусот на ордата, додека јадењето мистерија печурки го прави истото и за вас.

Повеќе детали има во видеото, плус некои дополнителни информации собрани во подредбата на Minecraft. Можете да го преземете модот овде. Мора да почекаме некое време за да добиеме Minecraft Earth, но во меѓувреме треба да биде забавно.

ИНФО