Експерименталната апликација на Google ја менува бојата на вашата коса …

Con Fabby Look puedes cambiar el color del cabello con la función AR

Fabby Look може да ја промени бојата на вашата коса со зголемена реалност во движење; научи да ја користиш апликацијата

Дали некогаш сте се запрашале како би изгледала вашата руса коса? Или можеби црвенокоса? И кој знае сина? Со Фаби изгледЕкспериментална апликација Гугл, можете да дознаете! Апликацијата користи алатки АР (зголемена реалност) да ја смени бојата на косата со неверојатна прецизност, и не е ни чудо што тој има треска на социјалните медиуми, исто како и апликацијата Face.

Промена на изгледот

Со Фаби изглед можно е промена на тонот на бојата на косата за разновидност на различни бои, над основните. Апликацијата има опции на нијанси на виолетова, сина, зелена, црвена, жолта, зелена, сива боја, меѓу многу други. Има вкупно 26 бои. Погледнете го видеото за презентација:

Покрај забавното објавување на социјалните мрежи ново погледнетеСè уште може да им помогне на оние кои бараат да ја обојат косата, бидејќи можете да имате преглед на тоа како изгледа!

Како да го користите Fabby Look

Користењето на апликацијата е многу лесно. Прво, мора да преземете на Android или iOS. Апарати со Ресурси на АР Тие можат да ја користат оваа технологија за да ја променат бојата на нивната коса директно на фотоапаратот пред да фотографираат. На тој начин, можете да продолжите да ја менувате бојата и да изберете во живо додека ја гледате камерата. При изборот на оној што ве чека, само кликнете и земете го селфито.

Со Fabby Look можете да ја смените бојата на косата со функцијата ARСо Fabby Look можете да ја смените бојата на косата со функцијата AR

Ако сакате, можете да кликнете на опцијата горниот центар за да изберете веќе зачувана фотографија на уредот и да додадете ефект за промена на бојата. Исто така, ви дава можност да менувате камери, да се префрлате од селфи на задната камера за да пукате други луѓе и да го користите живиот ефект за нив исто така.

На некои уреди, апликацијата може исто така да се разликува во зависност од достапната AR функција. Во овие, при отворањето на Фаби изглед Можете да кликнете на сликата во круг веднаш над копчето за фотографирање за да пристапите до галеријата и да користите фотографија зачувана на вашиот уред, или едноставно да направите селфи на самото место.

Сега само проверете ги достапните бои за коса сè додека не ја пронајдете оној што го барате или оној што ќе го најдете најубав. Запомнете дека во овој случај само бојата на косата се менува во веќе направените фотографии, не можете да го направите во живо.

На некои уреди, можно е само промена на бојата на косата по направената фотографијаНа некои уреди, можно е само промена на бојата на косата по направената фотографија

За да ја преземете сликата на вашиот уред, едноставно кликнете на копчето што има стрелка надолу, сместено во десниот агол на екранот. За споделување, едноставно кликнете на копчето на стрелката нагоре што се наоѓа на левата страна на екранот. Оттаму, одберете каде сакате да споделите. Можете дури да го објавите на Historias do Instagram.

Што чекате да преземете? Фаби изглед и го менувате вашиот стил? Оставете во коментарите што мислите за апликацијата и споделете на социјалните мрежи со hashtags # FabbyLook и #Showmetech!

На Фаби изглед Достапно е бесплатно за Android или iOS.