Експертите на Паркур забележаа дека тој за малку ќе умрел откако паднал од зграда

Pakar Parkour mencatat saat dia hampir mati setelah jatuh dari sebuah gedung

Lifeивотот, понекогаш, ни дава втора шанса. И ако не верувате, прашајте експерт внатре паркур и руска акробатка Сергеј Шорохов, кој за малку ќе умре кога тој прави еден луд подвиг кој се состои од скокање од едно до друго место од висина што некој друг ќе ја заштити кожата.

Ние исто така препорачуваме: Британскиот YouTuber почина во првата несреќа со скутер

Беше 26 јули, кога Шорохов со голо око започна да скока преку покривот на една многу висока зграда. На почетокот, акробатите се најдоа како гледаат кон длабоката клисура од која можеа да видат колку е мало возилото. Така тој започнува да скока од една на друга страна сè додека лошата пресметка во далечината не го натера да се сопне и да падне во празнина, и до тој момент секој може да замисли дека ова веќе нема спас. Но, за среќа, електричниот кабел што се движеше меѓу него и неговата спасувачка судбина го спаси неговиот живот. Инцидентот е снимен во минута 2.

Според Шорохов, иако висејќи од кабел му го спасиле животот, тој донел низа повреди на рацете и стомакот – затоа што станува збор за електрична жица од 220 вати – што исто така го натерало несвесно да го спречи тоа. дека тој самиот може да се придружи на покривот. Ако не беше за присуство на некој од неговите пријатели, ако не, којзнае дека ќе се спаси.

Но, тоа беше зачувано, а потоа, на ваш сопствен ризик, можете сами да ја видите несреќата на Шорохов:

Тие велат дека Шорохов е навистина експерт паркур тоа веќе 13 години презел акција, но сега знаеше дека тоа нема да го ослободи од каков било инцидент. И, всушност, тој не беше првиот човек што имаше слична несреќа. Пред една година, почина славниот алпинист Ву Јонгинг, кога го забележа своето искачување во зграда во 62 ката.