Електрични скутери во Торино: парична казна од 1000 евра

Прописи за електрични скутери во Торино

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Дали го користите електричниот скутер во Торино? Бидете внимателни, ризикувате парична казна од 1000 евра и одземање на возилото. Подобро да не го користите електричниот скутер во Торино засега

Електричен скутер во Торино

Дали живеете во Торино и сакате да користите електричен скутер? Одите ли на купете електричен скутер за преселба во Торино и дали се обидувате да разберете како функционираат законот и прописите во овој поглед?

Па, еве сте задоволни.

На кратко, барем за момент, ако живеете во Торино НЕ земајте електричен скутер надвор од областите утврдени од Општината (кои се многу малку), во спротивно ризикувате 1000 евра парична казна и заплена на возилото, што на крајот е токму она што се случило во реалноста на несреќно момче. Еве ја неговата приказна.

Електричен скутер, првата казна пристигнува во Торино

На кратко, во главниот град Пиемонтеза се одлучи да патрола на урбани полицајци казни дваесет и петгодишник за недостаток на регистарска табличка, брошура и осигурување. Младиот човек патувал на електричен скутер во Корсо Принцип Оддоне.

Младиот човек управувал а електричен скутер исто како и оние кои последниве години се повеќе се држат во италијанските градови и пошироко. На врвот на бригадата, момчето застана и по неколку проверки претрпе казна од над 1.000 евра.

Зошто казна од 1079 евра?

Според извештајот составен од патролата на градската полиција, казната за бен 1.079 € би му биле наметнати на возачот на електричниот скутер за недостаток на регистарска табличка, документ за регистрација и осигурување во овој случај кршење на членовите 97, 193 од шифра за автопат.

И тука, додавајќи ги сите прекршоци, добивате парична казна што надминува 1000 евра.

Прописи за електрични скутери во Торино

Од 21 октомври, општинската полиција во Торино издал циркуларна врска со електрични скутери околу градот Пиемонтези, документ во кој се објаснува како електричните скутери се споредливи од сите погледи со мопедите штом овие надминуваат брзина од 6 км / ч.

Ова значи дека, ако се спореди со мопеди, мора да има сертификат за движење, табличка и јасно, исто така, осигурување.

Оттука, казните би биле еднакви на:

  • 154 € за недостаток на брошура
  • 76 € за оној на плочата
  • 849 € за осигурување

Постои противречност во сето ова

Но, она што го прави малку вид е противречноста на кругот на Општинската полиција со експериментирањето започна пред извесно време во Торино за употреба на електрични скутери во областа на Центарот и конкретно во ЗТЛ, во Зона 30 и на патеки со циклуси.

Иницијатива промовирана од Општината да се обиде да го спречи зголемувањето на загадувањето во центарот на Торино благодарение на споделување велосипед и употреба на електрични скутери, но што се судира со ограничувањата на Локалната полиција а особено со солени казни што може да стигне до крајните корисници.

Може ли да користам електричен скутер во Торино?

На хартија е можно и исто така, бидејќи е помалку загаден и автомобилите се вадат од патот, но секогаш на хартија не е можно, со оглед на тоа што Локалната полиција издаде директива што ја блокира употребата на електричниот скутер во Торино во пракса.

Сигурната работа е тоа ЗА СЕГА во Торино можете да користите електрични скутери само во оние неколку делови што Општината ги има воспоставено и ограничено, само ако има специјални сигнали, само во текот на денот и без торби или ранци.

Во целиот остаток на градот не може да се користиво спротивно, постои ризик од многу високи казни (како што се случи со младиот протагонист на оваа несреќа).

Младиот човек од Торино нема друг избор освен да ја плати глобата и да „се заблагодари“ што полицијата исто така не го запленила возилото, можност предвидена од општинскиот циркулар.

Циркулацијата на електричните скутери: што се вели во законодавството

Кодексот за автопат не содржи одредби на микро подвижност на електрични возила.

Некои генерални правила, прилично ретки, произлегуваат од указот од 27 јули минатата година: тука се очекува возачите на електрични возила да имаат дозвола или возачка дозвола, доколку се на возраст, и дека не можат да надминат 6 км на час во пешачки области и 20 км на час во области со циклуси.

Останатите правила мора да бидат стабилни локално од страна на градоначалниците, но заради лошо експериментирање целата работа за движење на скутери и други електрични возила е сè уште нејасна.

Експериментацијата ќе трае до 26 јули 2020 година, но ми се чини дека ситуацијата во моментот е дефинитивно хаотична и нејасна за крајните корисници, кои ризикуваат многу високи казни, дури и без да ја знаат.

Личен преглед

Стокхолм како и во Виена Скутерите насекаде, Гугл Мапс дури нуди патеки само за скутери.

Но, ние во Италија сме поладни, ние сме вистински возачи на автомобили со рачен менувач, а не brats кои играат со скутер.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!