Ема: Lost in Memories е платформа за губење на меморијата и сега е достапна

Emma: Lost in Memories adalah platformer tentang kehilangan memori dan sekarang tersedia 1

Ема: Lost in Memories е брз платформер од шпанскиот развивач SandBloom Studios. Ова ја одбележува првата игра што ја продале, откако ги направи сите претходни игри за „Game Jolt“ и „Itch.io“. Сега е достапно на iOS и Android.

Ienулиен Гатумел, директор на ПР за „Сендблум“, наведува три натпревари како инспирација за Ема: Изгубени во сеќавањата. Ова е Супер месо момче за својот дизајн на ниво, Селест за својата механика и Алта авантурата за неговиот минималистички уметнички стил. Дефинитивно беше неверојатна игра за да се добие влијание така што природно ме натера да сакам да видам што мисли Ема: Заборавена во сеќавањата.

Приказната е поврзана со идејата за губење на меморијата. Ова не е нешто што често го гледате, затоа би бил заинтересиран да видам каков наратив создава овој концепт. Како што можете да видите во трејлерот, идејата за губење на меморијата се рефлектира и во игра. Откако ќе го допрете земјата или wallидот, ќе почне да бледне зад вас.

Ова значи дека сте технички секогаш на тајмер, мора да продолжите да се движите за да не спаѓате во бездна. Ми се допаѓа ова како механичар бидејќи го поврзува игра со идејата за слабеење на меморијата на ладен начин.

Играта ќе има повеќе од 140 нивоа за да се победи. Сите тие ќе станат еден екран што значи дека може да очекувате дека тие ќе бидат нешто повеќе како загатки што имаат тенденција да бидат некои платформи. За да ги надминете овие фази ќе бидете во можност двојно да скокате, патка, трчате и да се искачувате, што отвора многу потенцијал за некои незгодни нивоа. Тој ќе оди автоматски.

Ако предизвикувачката идеја за платформа со повеќе меланхолична тема е нешто што ве прави curубопитни, тогаш Ема: Заборавена меморија сега е достапна на App Store и Google Play. Ова се премија игри кои чинат 2,69 фунти и 2,99 фунти, соодветно за Android и iOS.

Погледнете во нашиот дел за вести за да ги пронајдете најновите и најголемите игри.