Емулаторот користи АИ за превод на јапонски видео игри на англиски јазик

Emulator Menggunakan AI Untuk Menerjemahkan Video Game Jepang Ke Bahasa Inggris

Назад во денот кога беше објавена видео-играта, особено ако станува збор за јапонска видео игра, имаше прашања за тоа дали ќе биде издадена локална верзија. Додека јапонските специфични игри сè уште постојат, глобализацијата значи дека програмерите сега пуштаат игри на повеќе јазици истовремено.

Меѓутоа, ако сакате да преиспитате некои од старите игри, имате среќа. Ова е затоа што благодарение на развивачите на RetroArch, емулатор за стари игри со класични конзоли, тие решија да ја користат употребата на AI што ќе се користи за да им помогне автоматски да ги преведат јапонските видео игри на англиски јазик за корисниците.

Да се ​​остави настрана законитоста дали користењето емулатор е погрешно и се смета за пиратерија, ова е всушност прилично корисна алатка. Сепак, мора да укажеме дека овој превод е повеќе или помалку еквивалентен на она што може да го очекувате од услугата за превод како „Гугл“, каде понекогаш преводот може да го изгуби контекстот на реченицата и да ви даде чуден превод.

Затоа, замислуваме дека сè уште е доволно добро за да ви дадете идеја за тоа што се случува. Ако сакате да знаете за оваа услуга и не мора да ја поставите сами, одете на веб-страницата на LibRetro за детали.

Објавено на. Прочитајте повеќе за ресурси: engadget