Епл се обложува голема на iPhone 11

Foxconn has reportedly amped up its workforce in Shenzhen and they are giving their workers a 10 per cent pay hike to ensure they have enough personnel manufacturing the iPhone 11 series..

„Епл“ очекува iPhone 11 добро да се продаде, а неговите добавувачи известуваат дека произведуваат 75 милиони единици од поставата „iPhone 11“; што е приближно исто како и нарачката за iPhone 2018 XS. Како што е соопштено од „Епл инсајдер“, 75 милиони од овие единици се скоро исти како iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR и „Епл“ има големи очекувања дека побарувачката ќе остане стабилна барем во првите неколку месеци, и покрај падот на целокупната побарувачка и трговските спорови што се јавуваат меѓу САД и Кина.

Според Foxconn, ја зголемиле својата работна сила во Шенжен и им даваат на своите работници 10% зголемување на платите за да обезбедат дека имаат доволно персонал за производство на iPhone. Ова е и покрај изјавата на основачот Фокскон, кој го повика „Епл“ да го пренасочи производството од Кина заради зголемените трошоци за работна сила и трговските тензии САД / Кина.

Според извештајот, „75 милиони ќе бидат само за периодот на лансирање на уредот, кој вклучува септември, октомври и неколку ноември.„ Епл “предвидува проценет број на нарачки за производителите на уреди, и се прилагодува како врвови и намалувања на побарувачката на уредот, и го прилагодува на побарувачката на потрошувачите од моделот извесно “

Ова се должи на фактот дека продажбата опадна и исто така поради постојаните гласини кои укажуваат дека iPhone 2020 ќе има големи ажурирања, вклучувајќи 5G, и приказ Pro Motion како iPad.

Кликнете на Deccan Chronicle Technology and Science за најновите вести и прегледи. Следете нè на Фејсбук. Твитер.