Епл соопшти дека заклучувањето на батеријата на iPhone е „за да ги заштити клиентите“

Apple mengatakan kunci baterai iPhone adalah "untuk melindungi pelanggan"

Пред неколку дена објавивме дека, преку ажурирања на софтверКорисниците на iPhone телефони ги заменуваат своите батерии кај надворешен давател на услуги ја гледаат батеријата заклученЕ Не добивате детали од тоа, и процентот на батерија што уредот ја остава за време на употребата и батеријата што се акумулира кога се полни.

Во суштина овој проблем влијаат врз најновиот модел на компанијата (iPhone XS и iPhone XR), а по поплаките издадени од корисниците, „Епл“ посочи дека оваа опција е воведена да ги чувате вашите клиенти безбедни, која со повеќе од 1.800 официјални добавувачи само во Соединетите Држави, полесно е корисниците да ги заменат своите батерии во службена продавница или службена услуга, така што клучно е да се осигураме дека батериите што ги заменувате се нови и квалитетни, а не “стар или слаб квалитет„Тогаш, ако одите во службена услуга за да ја замените батеријата, нема да го имате овој проблем.iPhone Xs и iPhone Xs Max 623x600 0

Конечниот заклучок е дека потрошувачите сè уште можат да го користат својот уред по добивањето на неовластени услуги, но тие нема да можат да ги видат метрите за здравствена батерија. Исто така, треба да се спомене Ова исто така се случува дури и ако оригиналната батерија се разменува помеѓу различни iPhone-и.

Добро Епл Тој вели дека со оваа мерка ги штити клиентите, сè што сакаат да прават е да се заштити приходот што припаѓа да ја замени батеријата, затоа што на пример во Шпанија, за замена на батерии од овој терминал, се бара такса 69 евра (69 УСД), цената е прилично скапа во споредба со „неовластените“ услуги, така што корисниците ја избираат оваа опција за да заштедат пари.

преку: Wccftech