„Епл“ ја објави класичната игра „Тексас холдер“ на App Store

Apple Re-Releases Classic Texas Hold

Продавницата на AppleApp ќе биде комплетирана 11 години оваа недела. За да ја одбележи оваа прилика, Apple започна редизајнирана верзија на апликацијата Texas Hold’em. Оваа апликација за прв пат беше повторно воведена во 2006 година дури и пред да постои App Store. Texas Hold’em беше достапен на AppleiPod пред да се врати на iPhone, две години подоцна. Сепак, Apple ја отстрани апликацијата од App Store во 2011 година.

Во изненадувачки потег, „Епл“ ја оживеа старата игра и го направи бесплатно симнување за сите. Свежата апликација Texas Hold’em доаѓа со нови карактери, подобра графика и подобро искуство за игра. Страницата со списоци со апликации на App Store вели дека апликацијата се враќа на „одбележување на 10-годишнината од App Store“. Технички, 10-годишнината од App Store е минатата година.

Texas Hold’em 2.0 има 10 места за покер и работи офлајн. Може да играте и до 8 други лица во режим со повеќе плеер засновани на Wi-Fi. Новата апликација ќе заземе 1,5 GB простор на вашиот уред. Тој е компатибилен со iPod touch, iPhone и iPad што работи на iOS 12 и понов.

„Епл“ соопшти дека апликацијата е „редизајнирана, повторно направена и повторно изградена“ за да изгледа добро. Texas Hold’em 2.0 исто така претставува предизвикувачка игра.

Претходно во мај оваа година, Apple ја започна својата втора игра со iPhone, во која се појави Ворен Бафет. Оваа игра е крст помеѓу Paperboy и Angry Birds. Волшебникот од Ворен Бафет хартија е исто така бесплатна игра, достапна на App Store.

Apple го најави Apple Arcade уште во март оваа година. Arcade е претстојна компанија за претплата за претплата на игри што работи за мобилни и десктоп компјутери. Willе донесе повеќе од 100 нови наслови што можат да се уживаат на iPad, Mac или на Apple TELEVISION. Насловите што доаѓаат на Apple Arcade нема да вклучуваат реклами или набавки во апликација.