Епските игри дискутираат за безграничниот штит на грешката во Fortnite

Epic Games membahas perisai tanpa batas Fortnite bug

Епските игри го расипуваат молкот кон експлоатација, што им овозможува на играчите да добијат неограничени штитови преку употреба на масакрот на зомби „Запер Трап“ на Фортнит.

Зомби на малопродажба може да бидат вознемирувачки, но тие можат да обезбедат извор на добро здравје ако потрошите време на земјоделство, но тоа ве остава отворен за напад од непријателски играчи.

Ако тоа не е вашата чаша чај, можеби ќе ве интересира да знаете дека можете да ги убиете без да бидете близу нив.

Епските игри дискутираат за неограничениот штит Fortunite грешка 1Запер може да расте зомби за вас.

Еден играч открива дека вие всушност можете да го обработите дури и ако не сте во областа се додека ја напуштите стапицата.

Корисниците на Scifeari Reddit откриваат дека ако поставите стапица од Запер, или нормална стапица на шилести, зад нив тие постојано ќе уништуваат зомби и ќе ве наградат со здравје за секое убиство, дури и ако сте целосно на картата.

Зомбите изгледаат како да не напаѓаат стапици затоа што само уништуваат структури за да стигнат до играчите и затоа што не сте таму, тие не чувствуваат потреба да уништат ништо.

Се чувствува скоро како ова да е едноставен надзор наспроти вистинска грешка, но епските игри потврдија дека го истражувале.

„Сфаќаме дека демоните се уништени од стапиците кога се надвор од малопродажната линија ПОИ, но истражуваат зошто тие не ја напаѓаат вашата Заппер стапица доследно“, напишаа вработените во „Епска празнина“.

Зборовите покажуваат дека километражата може да биде различна ако одлучите сами да ја испробате. Изгледа зомби може или не може да го нападнат вашиот Запер веднаш штом ќе го фрлите, затоа не потпирајте се целосно на Победа Ројал.

Оваа фикс не е користена во овој момент, но изгледа дека може да биде една од работите што се дискутираат во претстојното ажурирање v10.30.