Епските игри ја надминуваат контроверзната промена на фортент во градењето на турбо

Епските игри ги надминуваат контроверзните промени на Fortnite во турбо-градба 1

Epic Games направи блог-пост во кој се дискутираше за контроверзната промена во фортетит турбоградба, која го промени доцнењето од 0,5 на 0,15 секунди, со што зградата е побавна и ги налути гласните делови на заедницата.

Блог-пост разговара за промените и причините за епот зад ненадејното прилагодување на поставувањето на турбо. Можете да го видите подолу.

Што се смени во v10.20?

Времето го враќаме помеѓу следната поставеност на Турбо Изградба од 0,05 секунди до 0,15 секунди на v10.20. Ова е вредност што се користи до v4.30.

Зошто да се смени турбо изградбата?
Ова го правиме како прв чекор за решавање на неколку проблеми:

 • Брзата турбо зграда ги поддржува играчите со низок пинг на непропорционален начин.
  • Земете wallид (тркајте со други играчи за да поставите wallид пред нив)
  • Urtелка (постојано обнова на оштетените wallsидови)
 • Tелбата несразмерно ќе му користи на бранителот
  • На пример држејќи го копчето на глувчето наспроти пукање на трупите на 1 × 1
 • Точност на поставување на градежни парчиња
  • Лесно е случајно да поставите неколку делови одеднаш.
 • Зграда на спам
  • Лесно се изгради спам
  • Ние сакаме да се изградиме намерно

Она што не сакаме да влијаеме драматично:

 • Како се чувствува одговорното градење
 • Способност да се направи 90-ти
  • Брзо добијте високо ниво со градење во една плочка
 • Способност за „водопад“
  • Изградете wallидни парчиња како тампон кога паѓате

Следниот чекор
Ние работиме на примена на следните понатамошни промени и ќе ве ажурираме на социјалните канали откако ќе се проследат.

 • Заменете го доцнењето на почетната зграда и турбо со логиката на пожарот
  • Првата поставеност е моментална
  • Не постои начин да се изгради побрзо од парче зграда на секои 0,15 секунди
  • Белешка: Ова само по себе не се однесува на борбени одбранбени агенти / ниски придобивки од пинг
 • Нанесете го нивото на оган во оспорениот дел
  • Ако е уништено парче зграда:
   • Серверот чека 0,15 секунди пред да дозволи обновувања
   • Играчите кои се обидуваат да ги обноват парчињата што се уништуваат за 0,15 секунди, се додаваат на списокот
   • Постојат неколку потенцијални начини да го изберете победникот што го истражуваме:
    • Превртете паричка меѓу луѓе кои во моментот немаат дел од зградата
    • Превртете ги монетите меѓу сите оние што се обидуваат да градат
    • Луѓето што се допаѓаат сега имаат дел од зградата
   • На крајот на одложувањето ставете ги градежните парчиња
  • Осигурете се дека замената на градежни парчиња (“wallsидови”) не е чувствителна на пингите
  • Обезбедува минимално време помеѓу beingидовите да бидат уништени и заменети