Епски игри отвори ново студио со фактор 5 на основачи во шлемови

Epic Games Membuka Studio Baru Dengan Faktor 5 Pendiri Di Helm
Војна на Starвездите на Фактор 5: Нечесните ескадрила на Нинтендо 64

Фортнит Инвеститорот на Epic Games најави отворање на ново студио лоцирано во Келн, Германија во партнерство со основачот на германскиот развивач, Фактор 5.

И ianулијан Еггебрехт и Ахим Молер се приклучија на епските игри во новото студио, секој од нив ги презема улогите „Директор на онлајн технологија“ и „Директор на Студио Келн“. Како основач на Фактор 5, парот издаде разни игри на конзолите во Нинтендо во минатото, како Супер Туричан 1 и 2 во СНЕС, Контра: Вонземјаните војни на Игра момче, и Војна на Starвездите: Нечесните ескадрила на N64. Студиото е исто така заслужено Стадион Покемон да работиме со гласовна компресија.

Според соопштението за печатот што го покрива огласот, новото студио на „Епик“ функционира како дел од проширувањето на фокусот на компанијата на новите форми на интерактивни медиуми и технологија на стриминг. Што ова значи едноставно за нас како потрошувачи не е 100% јасно, но Егегбрехт изрази возбуда да регрутира нови и „извонредни“ таленти:

„Суштината на успехот на Епот се високо квалификувани и страствени индивидуи. Германија е во првите редови на технологијата и ние со нетрпение очекуваме да го прошириме нашето локално присуство бидејќи исполнуваме новосоздадени улоги и регрутираме вонреден талент. “

Епиќ рече дека во моментов има скоро 200 можности за работа во различни канцеларии низ целиот свет, вклучително и некои во новото студио во Келн.