Епски игри продавница бесплатна игра 12-19 септември: Конариум

Epic Games Store game gratis 12-19 September: Conarium 1

Епски игри продавница бесплатна игра 12-19 септември: Конариум 2

Епот оваа недела ќе биде готски, нудејќи телефони инспирирани од Lovecraft Конариум бесплатно во продавницата за епски игри до 19 септември. Ова ја заменува слободната игра минатата недела, Крајот е скоро и Абзу.

Инди загатка-авантуристичка игра Конариум засновано врз романот Lovecraft Во планините на лудилото, кои следеа група научници на Антарктичката експедиција да ги откопаат урнатините на античката туѓа цивилизација позната како „Постари работи“. Оваа игра го следи протагонистот за амнезија, Френк Гилман, кој се буди во тивка база на Антарктикот и мора да биде заедно. што се случи со него и неговата екипа.

Познатиот хорор на Ловкраијан е тешко да се преведе во визуелни медиуми, но нашиот преглед за 2017 година откри дека, „… кога (Конариум) неизбежно споделува многу од слабите страни на другите адаптации на Лавкрафт, таа прави одлична работа со ограничени алатки. “

Конариум достапен за бесплатно симнување на Виндоус компјутер во продавницата за епски игри сега.

Додека Еп вообичаено објавува кои игри ќе заменат бесплатни игри во овој момент, оваа недела има само графика во стилот на Бетмен-фотомозозен со зборовите „???“ под него. Мора да почекаме и да видиме која планирана авантура на Капе Крстоносец.