Епски одговори на Fortnite сезона X офанзива B.R.U.T.E. Механизам сезона

Епски одговори на Fortnite сезона X офанзива B.R.U.T.E. Механизам сезона

Во основа, Фортнит е игра која е наменета за сите да уживаат. Како што старее борбениот ројал, играчите кои постојано паѓаа на Battle Island, стекнаа многу искуство на бојното поле. Се разбира, тоа значи дека разликата во вештините помеѓу најдобрите и новите и / или помалку талентирани играчи ќе расте со секој изминат месец и година. За „Епик“, една од главните мисии што ја има е да се осигури дека таквата поделба никогаш не расте премногу широко и дека новите почетници сè уште имаат силна шанса да постигнат победа исполнета со адреналин.

Накратко, ова е филозофијата за дизајн што на крајот беше одговорно за воведување на B.R.U.T.E на Сезона X. mech и следната причина зошто Epic нема намера да го отстрани од игра. Конечно поздравувајќи ги слоновите во затворено во блог објавувањето објавено вчера, инвеститорот дава пошироки детали за она што се нарекува „Fortnite филозофија“, како и серија графикони кои се обидуваат да го смират ставот дека е премногу силен.

„Честопати сме слушнале (#RemoveTheMech) дискусии за B.R.U.T.E., и решивме дека ова ќе биде добра можност да ја објасниме филозофијата на Фортнит“, се вели во блогот од Еп. „Мисијата на Фортнит е да ги обедини играчите од сите нивоа на вештини, да имаат пријатно искуство каде секој може да победи“.

„На пример – секој има шанса во првата елиминација или момент на Победа Ројал и задоволувачкото чувство што го придружува. Тогаш, знаеме дека има играчи таму кои никогаш немале таква можност. Друг дел од оваа мисија е да обезбеди спектакл и забава додека играте Fortnite.

Спроведувањето на овие моменти во играта секоја недела значи дека секогаш има нов начин за уживање и доживување на играта. Б.Р.У.Т.Е. додаде на почетокот на сезоната X со оваа мисија во умот. Оттогаш, видовме играчи кои претходно се бореа да се елиминираат добиваат повеќе, додека бројот на елиминации што ги добиваат поискусните играчи остана стабилен. “

Изненадувачки пресврт на настаните, да кажам најмалку. Во сите режими на игра, B.R.U.T.E. сметките за елиминација се помалку од 10 елиминации по натпревар, со најпопуларен режим – соло – запишување во просек од четири елиминации по натпревар. Под претпоставка дека секој запишан натпревар започнува со максимум 100 играчи, што е помалку од 5% од вкупната елиминација. Ова е само просек, се разбира, така што индивидуалните сметки на B.R.U.T.E кои беснееја низ мапата се во основа бизарни настани од норма.

Исто така, треба да се напомене, дека цифрите дадени погоре, се однесуваат само на натпревари играни наместо некои прилагодувања на рамнотежата направени уште од воведувањето на возилото. Севкупно, Епик јасно верува во B.R.U.T.E. служи за цел да бидат наменети како поблиско растојание помеѓу новите и постојните Фортнит плеер.

Сакајте го или мразете го, Меха е тука да останете.