Еп, конечно, Нерфед БРУТА во Фортнит

Нови предлози за контроверзно истекување на Fortnite B.R.U.T.E. Механизмот се отстранува

Дали ти е БРАТЕ? Фортнит Играчите ширум светот ќе дишат денес, затоа што Епи конечно – по многу протести – всушност ги злоупотребиле БЕРТИЧКИ механизми кои збунија многу луѓе во Сезона X. Линијата на компанијата е дека овој моќен механички костум ќе помогне да се зголеми нивото на полето за играње, дозволувајќи помалку искусни гејмери ​​да се бранат од играчи на високо ниво. Тоа е добра идеја, но во пракса, воведувањето на нив е многу неурамнотежено, при што играчите се жалат дека се премногу силни.

Првично, Епик се обиде да го реши проблемот со тоа колку често тие се појавуваа конкурентни во својот FortniteMode и воведоа „ѓубре рифт“ – оружје специјално дизајнирано против нив. Но, сега гледаме некои сериозни прилагодувања што треба да ги направат малку позабавни за борба.

Еве целосен список на прилагодувања на рамнотежата, кои припаѓаат на епот:

ГРУБО. Прилагодување на рамнотежата

 • Го намалува максималниот број ракети испукани од BRUTE со едно полнење од 10 на 6.
 • Ја намалува стапката со која се истрелаат ракетите од БРИТЕ за 56%.
 • Го намалува радиусот на експлозија на ракета BRUTE за 42%.
 • Зголемете го обемотот од 3 секунди на 5 секунди.
 • Намалување на добиената брзина од зголемување на времето во воздухот за 33%.
 • БРИТЕ веќе не им обезбедува материјал на возачите и патниците кога се придвижуваат или трчаат низ околината.
 • Ја прилагодува варијабилноста на нивото на потомството за фазите на бура 1, 2 и 3 во основниот режим. Стапките за потомство на арената ќе останат непроменети.
  • Фаза 1 невреме
   • Нови стапки на семе
    • 29% шанса за производство 0.
    • 3% шанса за појавување 1.
    • 3% шанса да се појави 2.
    • 3% шанса за размножување 3.
    • 3% шанса за размножување 4.
    • 3% шанса за размножување 5.
   • Старо ниво на мрест
    • 33% шанса за размножување 2.
    • 33% шанса за размножување 3.
    • 33% шанса за размножување 4.
   • Невреме од фаза 2
    • Нови стапки на семе
     • 25% шанси за производство 0.
     • 25% шанса за мрест 1.
     • 25% шанса за мрест 2.
     • 25% шанса за размножување 3.
    • Старо ниво на мрест
     • 33% шанса за размножување 2.
     • 33% шанса за размножување 3.
     • 33% шанса за размножување 4.
    • Невреме од фаза 3
     • Нови стапки на семе
      • 25% шанси за производство 0.
      • 25% шанса за мрест 1.
      • 25% шанса за мрест 2.
      • 25% шанса за размножување 3.
     • Старо ниво на мрест
      • 33% шанса за положување јајца 1.
      • 33% шанса за размножување 2.
      • 33% шанса за размножување 3.
     • Намалете ги материјалните трошоци со употреба на снајперски оган од 200 на 75.
     • Подобрување на здравјето на БРИТЕ од 1.000 до 1250 година.

Оваа промена се појавува во игрите на сите платформи, без да се пополнуваат, што значи дека играчите на Fortnite мора да бидат во можност директно да ги разликуваат предностите. Во најголем дел, овој нерф е исто така прилично лесен за разбирање, бидејќи намалувањето на бројот на ракети испукани со едно полнење е исто толку неразумно за повеќето луѓе колку што е да се намали нивната стапка на отпуштање и радиусот на експлозија. Меѓутоа, во оваа колекција на нервози, всушност, има еден тампон. Цената за користење на надзорници е намалена од 200 на 75. Епи го објаснува нивното размислување зад ова на следниов начин:

„Со промената погоре, корисниците на БРТЕ треба да играат малку по стратешки отколку порано, затоа сакаме да дадеме малку повеќе време да го сториме тоа. “

Мислам дека има смисла. Искрено, дури и со оваа промена, БРИТЕ сепак е сериозен противник, така што претпоставувам дека се сретнувам со некој сепак ќе ве натера да се чувствувате како да немате шанси.

Целата катастрофа беше голема грешка на Еп, кој генерално беше доста добар во читањето Фортнит фанбаза во изминатите девет сезони. Мислам дека треба да почекаме да го видиме поширокиот ефект на оваа промена и ако инвеститорот одлучи да направи дополнителни прилагодувања.