Заборавете на палетата Галакси: Самсунг го отпакува Huawei Mate X убиецот

Samsung може да се обиде да го победи Huawei при лансирањето на преклопен смартфон, според новите извештаи. И ова е веројатно подобро од онаа што ја приготви Huawei.

(Кредит на слика: Водич на Том)

Корејскиот технолошки гигант започна масовно производство на телефони за виткање што ќе се склопат во спротивна насока од сегашниот „Галак Фолд“, се вели во извештајот на Кореја Хералд. Во извештајот, кој претходно го цитираше SamMobile, се тврди дека Samsung започнал со производство на компоненти за уредот. Производството може да се започне и на телефони со преклопување.

Но, веројатно најважниот аспект на овој извештај е тврдењето дека Samsung сака веднаш да го надмине полицата и да го победи Huawei со хит со својот Mate X. Поконкретно, Самсунг сака да биде првата компанија која дала телефон за виткање и да не дозволи Huawei X Mate да ја преземе круната.

ПОВЕЕ: Самсунг ќе го лансира преклопениот Галактички додаток како Ла Razr (Извештај)

Овој чекор беше спроведен откако Huawei неодамна одлучи да го одложи лансирањето на Mate X од јуни до септември. Во изјавата во тоа време, Huawei рече дека нејзиниот мобилен телефон не е подготвен и не сака да го лансира сè додека компанијата не откри дека нејзиниот паметен телефон може да обезбеди интересно искуство.

Тоа е во остар контраст со Samsung, кој се обидува да го лансира Galaxy Fold.Во април, ќе бидете фрустрирани само од проблеми со дизајнот што предизвикуваат оштетување или дефект на дисплејот. Компанијата беше принудена да го одложи Галакси Фолд и не се виде датум на објавување. Само што слушнавме дека повеќето проблеми се поправени.

Сето ова го прави извештајот на Кореја Хералд поинтересен. На крајот на краиштата, ако Samsung не го доби првиот Galaxy Fold Па, зошто компанијата сака да проба уште една патека против Huawei само за да биде прва на пазарот? Тоа би бил чуден и ризичен избор.

Сепак, Samsung сè уште не го потврди извештајот, па затоа мора да се земе со зрно сол. Но, ако нешто е јасно, Самсунг и Хуавеи се во борба со битка што нема да заврши наскоро.