Зависник дали постојано го проверувате вашиот телефон? Ова може да помогне!

Addicted to Constantly Checking Your Phone? This Might Help!

Од самрак до зори, кога спиете или веднаш штом ќе се разбудите, постојано ги проверуваме нашите телефони. И да, и покрај тоа што има нула известувања. Толку сме фиксирани на нашите сопствени паметни телефони што ги чуваме дури и една минута се чини како невозможна задача. Интернетот е една од најважните причини да се биде зависен од овој паметен телефон што сите го имаме затоа што без Интернет нашите телефони само изгледаат здодевни.

Борба против зависноста од паметни телефони

Извор на слика: Следна веб

Да, разбираме дека паметните телефони ни овозможуваат да бидеме продуктивни и да ни помагаме на многу начини, но секогаш постои тенка разлика помеѓу користењето на гаџет и да се биде зависник. Можеби не го сфаќате сами, но може да постои можност да сте зависни од користење паметен телефон. Како го знаете нивото на вашата зависност и кои се сите нејзини ефекти врз вашето здравје и начин на размислување?

Но, пред тоа, еве неколку причини зошто сметаме дека користењето премногу од вашиот паметен телефон може да има токсични ефекти врз вашето здравје и нивоата на стрес.

Може да доведе до зголемен стрес

многу зависни од паметните телефониИзвор на слика: Следна веб

Без разлика дали сте бунтовнички тинејџер или средовечна личност, ако ве прашаме која е првата работа што ја правите веднаш штом ќе се разбудите наутро, одговорот ќе биде ист – проверете го нашиот телефон! Постојано проверка на нашите телефони иако никакво известување или предупредување стана повеќе од интересен рефлекс што не можеме да го одбиеме. И кога ќе го проверите вашиот паметен телефон, првото нешто наутро тогаш може да предизвика да се чувствувате стрес или вознемирено. Кажете, го отворате вашиот телефон и можеби ќе видите бомбардирање и пропуштен повик или текстуална порака од можна е-пошта за канцеларија, што може да предизвика да имате многу ненадеен стрес. Од друга страна, гледањето на никакво известување воопшто може да им пречи на некои лица затоа што можеби се чувствуваат напуштени и несакани.

Размислувате повеќе за луѓето

заробениИзвор на слика: Фокус на наука

Замислете си во среќна атмосфера, а потоа одеднаш веднаш штом ќе ја проверите сметката на социјалните мрежи, го гледате статусот на празникот и приказните на вашите блиски пријатели или слика на нов луксузен автомобил што само пријателот го купил. Како се чувствувате за тоа? Зарем тоа не ви пречи на некој начин? Да, социјалните медиуми се однесуваат на величественост и емисии, и споделување на она што го правите, што мислите, на местата што ги посетувате, храната што ја јадете и можеби сè друго што правиме. Значи, ако имате зависност од паметни телефони и постојано барате извори на вести од социјалните мрежи, тоа некако може да ги промени вашите мислења и размислувања, затоа што имаат тенденција да се согласувате повеќе со она што го велат луѓето отколку да имате своја гледна точка. .

Лесно сте вознемирени

социјална трескаИзвор на слика: Mashable

Проверката на вашиот паметен телефон, одново и одново, може да го минимизира вашето ниво на продуктивност затоа што можеби нема да можете многу да се фокусирате на она што го правите. Покрај тоа, можеби нема да можете ефикасно да ги дадете приоритетите на задачите додека сте прекинати со тековните известувања на вашиот паметен телефон што само ќе престанат да се појавуваат на екранот.

Како ја намалувате зависноста од вашиот паметен телефон?

Значи, дали мислите дека сте зависни од користење паметен телефон што влијае на вашето здравје, навики и начин на размислување? Да, не грижи се! Кога има волја, постои начин. Може да пробате и преземете ја апликацијата Social Fever што ќе ви овозможи паметно да управувате со вашето време за да ја намалите зависноста од паметниот телефон.

социјална треска

Ова ја ограничува употребата на вашиот паметен телефон и ви овозможува да го искористите максимумот од вашето време за да можете да се поврзете со реалниот свет и да правите работи што навистина ја прават вашата душа среќна. Апликацијата Social Fever е исполнета со многу интуитивни алатки кои ви даваат детална статистика за тоа колку време трошите со користење на вашиот паметен телефон, овозможувајќи ви да се поврзете со интересите во реалниот живот за да можете да бидете попродуктивни и да уживате во секоја минута од денот. направи нешто значајно.

П.С. Освен овие, можете да пробате и неколку други начини кои можат да ја ограничат зависноста на вашиот паметен телефон. Како, можете да пробате и да го ставите вашиот телефон во режим Авион кога спиете или да го исклучувате Интернет кога излегувате со пријателите или семејството кога присуствувате на социјални собири. Да, може да ве направи нервозни и немирни во исто време, но запомнете дека е за ваше добро, нели?