Завршен преглед на Final Fantasy VIII

Завршен преглед на Final Fantasy VIII

Денес ќе видиме Final Fantasy игра која предизвика пламен војна на целата серија, затоа што на некои навистина им се допаѓа, а други навистина го мразат. Final Fantasy VIII е продолжение на многу успешната Final Fantasy VII, која беше првиот гејмер што играше улога, а за некои од нивните први игри Final Fantasy. Нумерираното продолжение е поделено во фан-базата уште од неговиот протагонист и можеби неколку други клучни точки. Играта е исто така позната по губење на изворниот код со години, и оттука – ова е прв обид за повторно ослободување на висока дефиниција. Како стои во однос на оригиналот? Прочитајте го нашиот целосен преглед за да дознаете!

Реинстарирана Final Fantasy VIII
Издавач: Плоштад Еникс
Развивач: Square Enix
Платформа: PS4 компјутер (прегледувана), Xbox One, Nintendo Switch
Датум на објавување: 3 септември 2019 година
Играчи: 1
MSRP: 19,99 $ (примена е прегледот на копирање)

Завршен преглед на Final Fantasy VIII 1

Влегувајќи во тоа, Final Fantasy VIII Remastered во голема мерка е истата игра што ја игравме пред 20 години, но со значајни графички ажурирања. Текстурата е комплетно обновена, од самиот Сквал, за секој непријател што го сретнав што добил третман со ХД.

Ова е навистина добра работа бидејќи ја репродуцирав оваа игра пред околу 3 години и оригиналните графики се многу стари. Ажурираната табела е добра работа за да ви даде искуство со носталгични очила велејќи дека е како прв пат.

Оригиналната Final Fantasy VIII работи на околу 256 × 224 додека рестаторот работи природно на 1080P – што иако не е многу детално, изгледа многу чисто во споредба.

Завршен преглед на Final Fantasy VIII 2

Оние кои очекуваат игра 60FPS може да бидат малку разочарани затоа што работи на оригинални 30 до 15 во битка. Ова не е многу лоша работа ако сте вистински обожавател, затоа што навистина се чувствува и работи скоро исто, само со поостар краен резултат заради подобрените модели во игра.

Сепак, можете да ја активирате брзината трипати со кликнување на левиот стап, што покажува дека Square Enix одлучи да не ги менува нештата премногу длабоко, што според мене не е лошо со оглед на оваа класична игра.

Реинстастриран преглед на Final Fantasy VIII 3

Двете поплаки што ги имам на графичката страна со Final Fantasy VIII Remastered се фактот дека FMV сè уште е оригинален филм, и може да изгледа многу пикселирано и трнлив.

Возраста на FMV може да произведе артефакти во време во кое верувам дека се должи на нив со користење на многу долг видео кодек.

Ова не е нешто што навистина можат повторно да се објават правилно, затоа што тие треба да бидат целосно направени, но тие се издвојуваат како болен палец.

Пренасочен преглед на Final Fantasy VIII 4

Друг проблем е фактот дека додека повеќето игри се ажурираат, некои работи како области на светската мапа или одредени wallидни текстури се исти со оригиналот, и се истакнуваат. Бидејќи ова е голема игра, можно е овие области да бидат пропуштени.

Реинстариран преглед на Final Fantasy VIII 5

Со целокупната графика и уметничкиот стил, направени се мали ситни промени во оваа верзија, повеќето трупи на „Гардијан“ се јавуваат во Сирените кои имаат здолништа за да се покријат, Сквал има малку поинаква коса, а маичката на Рино малку ја покрива својата расцеп.

За 40 часа играње не сум видел ништо друго, и искрено оваа серија има многу полоша цензура во претходната титула. Освен тоа, тоа е само многу поубава верзија на играта што можеби ќе сакате додека растете.

Финална фантазија VIII преработен преглед 6

Влегувајќи во механика, Final Fantasy VIII има многу уникатен систем за израмнување и начини за зголемување на моќта. Во повеќето RPG, се израмнувате за да стекнете искуство и на некое ниво отклучувате вештини, магии или способности.

Непријателите имаат тенденција да останат на статичко ниво, па ако сте соочени со шеф или многу тежок состанок, можете да се израмните за да станете посилни и да ги победите.

Во Final Fantasy VIII, вие сте на вашето ниво, така што тие секогаш се на ваше ниво, и колку повисоко ниво го добиваат, толку посилно ќе се споредат со вас, така што, всушност, се охрабрувате да се израмните помалку.

Завршен преглед на Final Fantasy VIII 7

Начинот на кој сте супериорни во однос на вашите противници е да го користите системот Junction, во играта единствениот начин да се користат борбени команди, освен Attack е да се заврши повикот.

Начинот на кој ќе добиете пристап до магии е да ги „привлечете“ од непријатели во битка, да најдете точки за цртање на мапата или да ги филтрирате од предмети или картички преку повикувачки способности.

Вие исто така користите магии за да се поврзете со вашата статистика, која ако знаете како да ја искористите играта може да предизвика многу, многу расипан игра. Ова може да доведе до многу груби искуства што можат да бидат добри или лоши во зависност од тоа како ги гледате.

Добрата вест е дека за ова издание сите верзии имаат можност да го вклучат „Херој режим“ кој го исполнува вашиот мобилен телефон, ви дава целосен АТБ метар и ви овозможува да го ограничите времето за одмор кога сакате. Затоа, биди искрен ако чувствуваш потреба да ја измамиш играта, а исто така и самиот, можеш.

Завршен преглед на Final Fantasy VIII 8

Играта со картички Triple Triad е сè уште таму, и сè уште е забавно. За среќа можам да кажам и дека играта се чини дека останува верна на оригиналот во однос на квалитетот на звукот, затоа што овој наслов има некои од моите омилени во серијалот, особено песните што се играат во градот Баламб Бриз.

Ова е далеку подобро од верзијата што се искачи на „Steam“ пред неколку години на која им требаше тон критики за нивно ажурирање на аудио. За среќа, сè, од поканите на Шива до камшикот на Квистис, беше вообичаено.

Реинстастриран преглед на Final Fantasy VIII 9

Со сето тоа, Реинстарирана Final Fantasy VIII е многу добар пример за повторна употреба, и покрај тоа што не ги поправа сите оригинални проблеми, тој прави вистинска правда и е добар избор за некој што сака да помине многу време во класичен JRPG.

Ако сакате да оживеете класичен филм или да бркате едно од најголемите PS1 RPG што ви недостасува, би препорачал да го земате Реинстарирана Final Fantasy VIII без сомнение.

Final Fantasy VIII Remastered беше прегледан на PS4 со помош на дигитална копија обезбедена од Square Enix. Можете да најдете дополнителни информации за етичките прегледи / правила на Niche Gamer тука.