Замената на Google Home Mini ќе пристигне со зголемување на звучното пристаниште и приклучокот

Замената на Google Home Mini ќе пристигне со зголемување на звучното пристаниште и приклучокот

Гугл планира да ја промовира втората генерација на најекономичен паметен звучник, Мини куќа, како што е соопштено 9to5Google. За време на Google I / O 2019 што се одржа во мај, оние од Mountain View потврдија дека Домашниот уред ќе биде дел од него Гнездо, компанија што ја стекнаа во 2014 година за 3,2 милијарди долари. Затоа, наследник на производот ќе бидат достапни под марката.

Според извештајот, звучник ќе го задржи дизајнот и големината Многу слично на сегашниот модел. Сепак, ќе вклучува а слот за да го држите на идот, што ќе ги заборави популарните медиуми што ги нудат други производители. Можам да се интегрирам Jackек пристаниште 3,5 мм, стратегија проследена и од нејзиниот главен конкурент, Amazon Echo Dot.

Без сомнение, овој вид движење тие се спротивставуваат на трендовите водени од пазарот на паметни телефони, истото што продолжува да додава модели кои ги отфрлаат споменатите пристаништа. Се разбира, во ова време не е познато дали врската ќе функционира како аудио влез или за поврзување на други звучници. Не е исклучено да се присутни обете опции за оние на кои им требаат.

Nestе настане и „Nest Mini“ подобрен звук. Максималниот волумен ќе се зголеми, а тонот на басот ќе биде со подобар квалитет, објаснуваат изворите. Исто така, се зборува сензор за близина за извршување на функцијата зависи од позицијата на корисникот. Оваа одлика е пронајдена на други уреди на компанијата како што се Nest Guard и Nest Hub Max.

Во однос на цените, во моментов нема објавени конкретни бројки, но секако ќе биде прифатлива Како прва генерација. Вашата понуда за боја исто така ќе се зголеми. Се очекува говорниците да бидат официјално објавени во текот на следната есен, особено во презентацијата на новите Google Pixel 4 и Pixel 4 XL.