Занданите & засилувач; Змејовите сега можат да се играат во виртуелна реалност

Занданите и џиновите сега можат да се играат во виртуелна реалност 1

AltspaceVR е компанија која се фокусира на комуникација во виртуелната реалност со употреба на виртуелни аватари, а минатата година го зедоа тој концепт и го спроведоа. По 2 часа игра, тие се обидуваат да донесат ДД на виртуелна маса и од тогаш не само што го привлече интересот на нејзината матична компанија, Волшебници на брегот, туку и нивната целосна поддршка.

Самата игра е распоредена на виртуелна маса која изгледа како тивка таверна, со играчи кои можат да се движат слободно. Постои мени за брзо поставување на таблата за игри за да ги направите работите да работат и дополнителни GUI елементи за да помогнете да ја направите транзицијата со помош на пенкало и хартија Oculus Rift главите повеќе збунувачки. Dungeon Master добива неколку дополнителни работи што другите плеери ги немаат, како што се способноста да управуваат со музика и можноста да преместуваат различни плочки, но во најголем дел, распоредот е ист за секого – прелистувачот ја проверува статистиката и правилата и решетките што ги привлекувате генералите. треба да се фрли. За среќа, играчите не треба да го прочитаат целиот Водич за играчи за 2014 година за да дознаат што прават токму сега и погрешно.

VR занданите и џинови

Брус Вуден, шеф на односите со развивачите на АлтсцесВР, рече: „Следниот голем предизвик е да им овозможиме на луѓето да направат свои игри, во основа преземање од нас“. Занданите и џинови можеби рано – многу пенкала и хартии како другите наслови Вампири: Маскарадата може да добие иста можност да се игра со пријателите преку слушалките за VR. И може да се вклучат игри со карти – Волшебно здружение и Основно огниште може да биде добар излез за овој систем и Југиох конечно може да се игра како ТВ шоу што го покажува. Се надевам дека овие алатки ќе бидат објавени за луѓето да развиваат своја комунална VR игра, бидејќи можностите се бесконечни.

Една од најголемите пречки е што не секој има Окулус Рифт. Уште полошо е што оваа верзија на играта е дизајнирана само да работи со слушалки DK2, кои доаѓаат околу 350 долари. Ако AltspaceVR дојде и развива алатки за луѓето да создадат свое искуство со VR како што планирале, тоа може да ги направи трошоците вредни.

Надвор од „почетокот на 2016 година“, нема официјален датум на објавување за AltspaceVR Занданите и џинови апликација за Oculus Rift. Грубиот екран ќе има повеќе детали затоа што е достапен.

Извор: Гизмодо

Бета датуми за Modern Warfare 2019

Call of Duty: Современ датум за војување Бета за компјутер, PS4 и Xbox One