Засилувачот за напојување 3.0 носи нов аудио мотор, поддршка за …

Засилувачот за напојување 3.0 носи нов аудио мотор, поддршка за ...

Засилувачот за напојување 3.0 носи нов аудио мотор, поддршка за услугите на Google 1

За оние од нас кои сè уште претпочитаат да слушаат аудио што се чува локално на нашите уреди наместо сега најпопуларната услуга за стримирање музика, навистина можат да се најдат навистина добри музички плеери. Стандардниот плеер на вашиот телефон е веројатно не е голема работа. Уште има неколку апликации кои се грижат за овој сегмент на пазарот и Poweramp е една од нив. Тие сега ја издадоа верзијата 3.0 и таа доаѓа со нов аудио мотор и исто така поддршка за разни услуги на Google.

Ажурираната апликација нуди поддршка за 20 различни формати на музички датотеки, имено mp3, mp4 / m4a / alac / aac, ogg, wma, flac, wav, ape, wv, tta, mpc, aiff, opus, dsd (dff / dsf), mka, tak, flv. И, дури и ако тие поддржуваат mp3-датотеки, тие направија малку копање околу тоа, нарекувајќи го „ѓубре“. И вистинските сини аудиофили веројатно ќе се согласат и претпочитаат да ги слушаат другите подобри формати како и да е. Оваа верзија исто така доаѓа со нов аудио мотор и ако сте гореспоменати аудиофил, ќе ги разберете различните термини што ги користат во изворната врска, но за нетехнолошкиот штедник резимето е дека сега е помоќен.

Ним им требаше одредено време да се приклучат на партијата на Гугл од нејзиното започнување во 2010 година, но сега тие имаат одредена поддршка за услугите на Гугл, поточно Андроид авто, Асистент на Гугл и Гугл Хромекаст. Така, освен вашите услуги за стримирање музика, ќе можете да го репродуцирате вашиот локално зачуван аудио звук на која било од овие платформи. Претпоставуваме дека можете да му кажете на вашиот асистент на Google да пушта музика од вашиот Poweramp и исто така да ја пренесува вашата музика до вашите звучници, ТВ или автомобил.

Во деновите кога игравме музика низ сите овие дигитални музички плеери, гледањето беше голем дел од забавата. Со најновата верзија на Poweramp, добивате „режим на сликање“ со одлични одлики за гледање, во случај да ви треба нешто визуелно за да ви помогне да уживате во музиката.

Може да го ажурирате вашиот Poweramp сега за да уживате во овие нови функции или, ако веќе го немате, преземете го од Google Play Store. За жал, ако вашиот телефон сè уште работи со Android 3.0 и други верзии 5.0, веќе нема да можете да ја преземате или користите апликацијата.