Заштитата IP69 ќе се објави на телефони со Samsung Galaxy Note 10

Galaxy Note

Добрите вести продолжуваат да се појавуваат околу карактеристиките на Samsung Galaxy Note 10. Според најновиот протек, овој мобилен уред Ова ќе има највисоко ниво на заштита: IP69.

Зачленете се за да добиете најнови технолошки новости во вашето поштенско сандаче. Willе ви испратиме по една е-пошта на ден со резиме на наслови, трикови, споредби, прегледи објавени на нашата веб-страница.

Услуги понудени од Mailchimp

Веќе знаеме дека колку е поголем степенот на IP, толку повеќе заштита имаат мобилните уреди. Но, што значи во овој случај?

Колку обезбедува IP69 заштитата?

Првиот број се однесува на заштита од прашина. И во овој случај, имаат Ниво 6 гарантира дека ниту еден вид прав не може да влезе или да влијае на уредот. И втората вредност е поврзана со заштита од течности.

Со оглед на ова, 9 сертификација гарантира дека нема вода под висок притисок на високи температури (на пример, млазови) не може да влијае на неговото работење. Или како што илустрира Википедија, во овие услови може да трае и до 16 литри во минута на 80 °.

Ова ниво на заштита може да обезбеди кој било мобилен уред што има IP69 заштита. Ниту еден од мобилните телефони што ги видовме последниве месеци немаше таква заштита затоа што тие се подготвени само за поопшти ситуации.

Ваквото високо ниво на заштита во голема мерка е насочено кон уредот за специјални намени, како што се спортови на ризик или одредени занимања. Но, ако гласината е вистина, Следниот Samsung Galaxy Note 10 може да биде волшебен со оваа одлика.

Ако сите тие протекувања и гласини се вистинити, Samsung Galaxy Note 10 ќе биде еден од најимпресивните мобилни уреди што ги лансира Samsung. Опремата за фотографирање, перформансите, функционалноста (и сега заштитата) се чини дека создаваат уникатни комбинации што ќе го воодушеват корисникот.

Малку недостасува за официјалната презентација на Samsung Galaxy Note 10, па мора да почекаме да видиме дали се потврдени серија гласини што кружат во последните неколку недели.

Други вести за … Samsung Galaxy Note