Зајакнете го звукот на вашиот мобилен телефон со домашна галантерија и трикови

Mejorar sonido movil accesorios

680 година

Меѓу многуте квалитети што ги има нашиот мобилен телефон се неговите звучници, кои ни овозможуваат да слушаме музика или видеа со поголем или помал волумен. Во многу од овие ситуации мали стерео звучници Тоа не е доволно за тоа што ни треба и мора да користиме трикови кои ни овозможуваат да го подобриме звукот на мобилните телефони.

Трикот за подобрување на звукот не секогаш функционира како што сакаме или дури можеме да ги оштетиме звучниците, за ова решението е додатоци, кои можеме да ги добиеме зголемете и зголемете го звукот мобилен телефон. Освен овие, ако не сакаме да трошиме пари, има трикови кои ни помагаат да го подобриме звукот на мобилните телефони без да потрошиме ништо.

Додаток за подобрување на звукот на мобилниот телефон

Најпознатиот додаток за подобрување на звукот на нашите мобилни телефони е Bluetooth звучниците, иако има и други помалку познати опции кои имаат одлични резултати и заземаат помалку простор. Првото нешто што ќе знаеме е за големината на топката за голф и ни овозможува директно да го поврземе со нашиот мобилен аудио приклучок и може значително да го прошириме и подобриме звукот. Овој мал звучник вклучува батерија од 450 mAh што нуди просек 8 часа музика на среден волумен

Само треба да ги поврземе како да се слушалки и да ја избереме музиката што сакаме да ја слушаме. Нема да имаме проблеми со компатибилноста со датотеките бидејќи нашиот мобилен телефон ќе има задача да го чита, а звучниците само ќе се грижат за подобар звук.

Додатокот го подобрува звукот на мобилниот телефон

Купете ги ушните капаци со приклучок за аудио Амазон

Поддршка за говорен засилувач

Една од помалку познатите додатоци е штанд со засилувач, многу корисен производ што можеме да го имаме во нашите домови само да ги поставиме нашите мобилни телефони на него и во вистинско време да го користиме како засилувач. Овозможување кој било паметен телефон Со звучници на дното може да се постават, што е мнозинство.

Само со тоа што ќе го поставиме во вистинска позиција и ќе му го дадеме на играта, нашиот мобилен телефон без никаков ефект врз него ќе ни овозможи значително да го зголемиме волуменот, особено ако е изработено од дрво, материјалот што го поддржува овој звук отскокнува.

Поддршка и засилувач за мобилни телефони

Купете поддршка и засилувачи за телефони што влегуваат во Амазон

Домашни трикови за подобрување на звукот

Ако нашиот буџет е ограничен или ни се допаѓа повеќе време, можеме да избереме направи го сам, нешто едноставно и тоа ќе ни овозможи да го украсиме според нашите желби. Имаме две опции кои можат да имаат ист ефект иако во зависност од ситуацијата ќе биде полесно да се избере една или друга.

Како да направите домашни звучници

За да ги завршиме домашните звучници, не ни требаат напредно знаење за обработка на дрво малку трпеливост и вистинските состојки. Најкласични се звучниците со садови со компири во тркалезен формат, затоа што имаат материјали добиени од дрво што ни овозможуваат да ги добиеме за неколку секунди звучниците што можеме да ги носиме насекаде.

Проширете звучни трикови

За да го направите ова, ние треба само да го намалиме празнината на крајот што нема покритие за да може да се вметне мобилниот телефон преку страната на звучникот. Потоа го отвораме капакот и ставаме тоалетна хартија, ова ќе предизвика звукот да не отскокнува неконтролирано и можеме да го прилагодиме за да го зголемиме звукот.

Со овие едноставни чекори и палто со боја, успеавме да направиме звучник што не треба да биде без надомест и ни понуди да го прошириме гласот како што можеби не сте замислиле.

Вашата бања е најдобриот засилувач

Моментот на туширање стана најдобро сценарио за многу луѓе, затоа музиката не може да се изгуби за да не придружува. Ако немаме време да направиме свој говорник за дома, ние сме среќни што сме Искористете ја нашата база соба да се добие далеку широк глас.

Засилете го звукот на мобилниот телефон

Бањата има wallsидови со плочки кои спречуваат влага и тоа ќе биде она што го користиме за подобрување на звукот на мобилните телефони. За ова, треба само да играме, поставете ги звучниците поставени на идот и можеме да започнеме да пееме во бањата без други додатоци.