За упатство за чувари на честа: Напади, совети и трикови

For Honor Warden Guide: Serangan, Kiat, dan Trik 1

За упатство за чувари на честа: Напади, совети и трикови 2

Тоа Пионер класата се смета за најпријателска за noob од класата достапна на За честа, и безбедно е да се каже тоа Набdудувач е најпристапниот херој. Прилагодлив, динамичен и искрено, Варден успева да биде вистинскиот партнер во скоро сите прилики. Покрај тоа што може да се пристапи, на Вардинс им се потребни некои вештини и многу вежбање за целосно да ги користат нивните уреди.

Ланец напад

Основниот напад со најголем удар на Ворден спакува удар и има широк опсег. Нивните лесни странични напади, исто така, ќе комбинираат и во втор бесплатен напад на светлина ако слетате на плоштад. Добри работи што треба да ги запомните кога го поставите вашиот напад на ланец.

Првиот напад на ланец е Advance Vanguard (лесен, лесен, тежок), кој ја искористи совршената предност на лесниот напад комбо што само што споменавме. Можете да започнете од кој било агол, но рабовите се јасно целта овде. Завршницата е бавна и многу телеграфска, затоа запомнете да менувате агли со неа. Haveе имате далеку поуспешен начин да соберете финалето околу одбраната отколку да ја поминете.

Вториот ланец, Guardian Assault (лесен, тежок) е две слатки парчиња со долго растојание. Ако е побавно, непријателот се движи како Правно носител или Кенсеис да ве спуштат, да останете надвор и да ги користите овие кога тие се продолжуваат е безбеден избор да останете опасни, дури и кога не можете да бидете најефикасни. Ова е прилично добра алатка за мешање со тешки напади од подолги растојанија. Повторно, заменувањето на штитниците за време на овој ланец е многу важно за неговата ефикасност.

Нападот на ланецот на маснотии е Warden’s Wrath (тежок, тежок) што е два големи удари со одреден пристоен опсег. Концептот е повеќе или помалку ист како напаѓачот на Гардијан – менувајте ги аглите често и користете го овој откако ќе го промашите. Кога стражарите се кршат, ова е добро комбо за казнување, затоа што штетата може да се зголеми (особено ако еден од вашите тешки напади зависи од главата на противникот).

За водич на почесни лица: Напади, совети и трикови 3

Уште еден напад

Списокот на способности на Варден е мал во споредба со другите херои, но го прави максимумот од секоја алатка во кутијата.

Wardens има специјален врвен чувар наречен Crushing Counterstrike. При блокирање на високо ниво, Пари навреме со лесен удар ќе започне брзо контранапад и не може да биде блокиран што е добро за оштетување. Овој шалтер е навистина исто толку добар како и бројот на врвни напади извршени од вашиот непријател, но добро е да се запамети.

Брзаат црта (спринт, тежок) и зона напади (светло + тешки) се добри алатки што треба да се користат за да се ангажираат непријатели, бидејќи и двата напади се брзи и прават соодветна штета за еден напад. Кога се туркате од толпата кај Доминион или трчате да им помогнете на пријателите во Браул, ова е добар начин да добиете брзо оштетување на целта пред да се вклучите во сложеност.

Оригиналната способност за леб и путер на „Ворден“ е полнење на рамената Баш (Dodge, пауза за чувари). Ова дефинитивно не е брзо, но не може да се блокира и го турка непријателот со голема моќ да ги избалансира. Одржувањето на вистинската пауза ќе ја зголеми можноста, дозволувајќи му на Ворден да напаѓа подолги растојанија и да ги одврати непријателите со повеќе „ум“. Можеби е подобро, можете да се придружите директно на наплатата на рамената, само во случај на лесен напад. Ова е вашиот клуч за балансирање на луѓето, како и за правење фрустрирани желки и напаѓачи кои не се под лого!

Совет

  • Вие дуел затоа што Warden често ќе ве најде повеќе дефанзивни од вашата објективна игра, но немојте да мислите дека не можете да се справите Орочи или а Мировник само затоа што ти недостасува целиот пизаза. Дури и најосновните херои во играта можат да се натпреваруваат.
  • Може да поврзете дво-хит комбо-лесен напад – Shoulder Bash Connection назад кон назад. Ова, во комбинација со фрлањето, го прави Ворден изненадувачки ефикасен двигател.
  • Вашиот најтежок напад е вашиот најсилен напад и би било паметно да го одржувате како главна закана со тоа што лажете постојано. Сакате вашите противници да се навикнат на чување на врвот, за да можете да искористиш придружни комбинации или да ги натера да ве напаѓаат на врвот за да можете да го организирате вашиот Контра напад.
  • Убиството на војниците и фаќањето зони е начин за авангардата да ја освои славата во Доминион, затоа секогаш донесете ги инспирациите достигнувања и користете ја релативната брзина и агилност на „Ворден“ за да остане на „Фронтот“ и одржувајте ги вашите трупи.
  • Секогаш барате добри можности за Shoulder Bash. Тоа беше најдобрата одбрана на Варден против некоја луда способност што не можеше да ја има.

Ако е запален првиот вкус на битка За честа е преку очите на Ворден, тогаш сте во добра позиција да добиете солидно знаење за механизмите и системите за подобра игра. На свое право, Вардинс се борбени напред напред кои можат да дуел и да се борат со дури и најегзотичните херои – секако од десната страна. Она што тие се предаваат длабоко, го составуваат со тактичка флексибилност. Ако сакате повеќе информации, посетете не За честа Вики.

За упатство за чувари на честа: Напади, совети и трикови 4

Retарет Грин

За упатство за чувари на честа: Напади, совети и трикови 5

@ jarrettjawn

Arарет ја споделува својата loveубов кон видео игри и култура на геј преку написот со игра на „Gamepedia“. Тој е горд на неговиот длабок интерес за јапонски тепачки и неговиот богоугоден талент Бушидо.