За „New Guilty Gear“ се вели дека е „целосна реконструкција на франшизата“

За „New Guilty Gear“ се вели дека е „целосна реконструкција на франшизата“

„Нема еволуција или враќање во корените“

Daisuke Ishiwatari, генерален директор Виновна опрема серија, тоа беше донесе на Твитер да го објаснам тоа ново Виновна опрема ќе биде „целосна реконструкција на франшизата“. Во долгиот пост до фановите, Ишиватари рече: „Основниот концепт овој пат не е како оној во минатиот наслов – не е„ еволуција “или„ враќање во коренот “; ниту е додавање или одземање на елементи од постојниот наслов. Она што го следиме е ново искуство Виновна опрема.

Бидејќи насловот штотуку беше објавен, нема многу што може да се дискутира од Arc System Works во овој момент. Од појавувањето на закачувачот, не сум сигурен што е различно во играта, но тогаш Битка на BlazBlue Cross Cross Tag е драматичен ремонт BlazBlue. За сите намери и цели, ова може да биде нешто слично.

Целосната изјава можете да ја прочитате во Твитот вграден погоре. Беше прилично долга, иако се чинеше дека системот „Арк“ не беше самозадоволен овде.

Работен систем на лак (Твитер)

Ти си надвор. Најавување | Листа