Значи, можете да го зачувате и разменувате Покемон во Покемон ДОМ

Jadi, Anda dapat menyimpan dan menukar Pokémon di Pokémon HOME

Најавено пред неколку месеци, Pokemon HOME конечно стигна до Play Store и ако сте обожавател на овој свет, добро … Не смеете да ја пропуштите оваа апликација. Ти благодарам за тоа Можете да ги зачувате сите ваши Pokemon лесно и брзо, иако тоа не е сè, од тогаш Може да го размените и со други луѓе. Едноставно кажано, да станеш мајстор на Покемон стана реалност.

Како да заштедите Одг во Одг дома

Идејата зад оваа апликација Pokemon за Android е дека можете да зачувате што е можно повеќе Pokemon. Ако не сте ја поврзале вашата сметка на Nintendo со апликацијата, можете да изберете Одг меѓу трите што први беа понудени.

Од друга страна, ако сакате да заштедите повеќе Pokémon, мора да ја поврзете вашата сметка на Nintendo. За овие Покемон да бидат зачувани автоматски во Покемон дома, мора да го направите следново:

Зачувај го Покемон Покемон ДОМ

 • Во апликацијата, мора да кликнете на малото зелено копче што се наоѓа во долниот центар на екранот.
 • Кликнете на иконата што се вели Опција.
 • Затоа, мора да кликнете на опцијата што вели Погледнете деталипод Поврзи сметка на Нинтендо.

Зачувајте го Покемон од другите HOME Pokemon игри

 • Кликнете на Врска нинтендо сметка.
 • Логирај Се со Фејсбук Гугл Твитер, лична карта на Нинтендо или со внесување на вашата е-пошта и лозинка.
 • Откако ќе се најавите, сите Одг што ги имате во другата игра, како Pokemon Go или други игри Nintendo Switch, Wii U и други, ќе бидат зачувани во Pokemon HOME.

Важно е да се спомене тоа синхронизацијата се врши автоматски, сè додека се најавувате со вашата сметка на Nintendo. Затоа, секој Pokémon што ќе го добиете во други Pokémon игри од Android, iOS, Nintendo Switch и други, ќе се чува на вашата сметка на Pokemon HOME.

Како да разменувате Покемон во Покемон ДОМ

Разменувањето на Покемон во оваа апликација е многу лесно.. Како функција што ја пропуштаат многу корисници, програмерите се обидоа да ја додадат на најинтуитивен начин.

Да, постојат различни начини за размена на Покемон, затоа мора да изберете што е наведено за да се изврши трансакцијата:

Како да разменувате Покемон во Покемон ДОМ

 • Во Pokemon HOME треба да го сторите тоа Кликнете на Exchange.
 • Додека сте на менито Покемон ДОМ размена, Мора да изберете една од следниве опции: Вонредна готовина, GTS, Групанска размена и размена со пријатели.
 • Со избирање на една од овие опции, можете да разменувате една или повеќе Pokémon со случајни луѓе или со пријатели.

Важно е да се спомене дека не сите опции за Покемонска размена нудат исти резултати:

Размена на Одг на Одг ДОМ

 • Вонредна кутија: Изберете 3 Одг (почетно ниво) и добијте еден по случаен избор.
 • ГТС: Депонирајте Покемон, покажете кој Покемон го сакате за возврат и почекајте некои други мајстори на Покемон да разменат со вас.
 • Групна размена: Запознајте се со други корисници на јавни или приватни простори и дијалог со нив за размена на Покемон.
 • Размена со пријатели: Додајте пријатели и разменувајте Одг со нив лесно и брзо.

Од сите овие опции, најкорисен е последниот, Зошто Затоа што Можете да разменувате секој Одг во секунди. Да се ​​биде функција која ви овозможува да менувате суштества со свои пријатели, можете лесно, брзо и брзо да откриете што Покемон сакате да го размените. Ова со користење на други методи може да биде многу фрустрирачки.

Без да додавате повеќе, ако имате проблеми со зачувување или размена на Покемон во Pokémon HOME, оставете ни порака за да можеме да ви помогнеме. Исто така, препорачуваме да ја ажурирате апликацијата до најновата верзија за да избегнете непријатности при користење Pokemon HOME.