Зошто Мајкрософт го купил Линкедин?

Зошто Мајкрософт го купил Линкедин?

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Во изминатите неколку дена сигурно го прочитавте тоа Мајкрософт го купи LinkedIn за 26,2 милијарди, дури и повисоко од она што го плати Фејсбук за да купи WhatsApp и веројатно поголема од реалната вредност на Linkedin, што сепак крие неколку деловни потези на извршниот директор Сатија Надела.

Всушност, извршниот директор на Мајкрософт подвлекува како тоа е вистински маркетинг потег што ќе ви овозможи да го ставите во живот корелација Поврзани корисници со Office 365 и секако нејзините поврзани платени услуги.

Зборувајќи за бројките, во „Linkedin“ има 433 милиони корисници во повеќе од 200 земји во светот со 3 милијарди приходи во 2015 година, но кои преку својата интегрирана понуда на cloud услуги можат да донесат и готовина 315 милијарди долари. Погледнете го следниот графикон што покажува како корисниците на „Мајкрософт“ и „Линкедин“ се директно поврзани со слични потреби и затоа Мајкрософт би можел да ги заработи потребите со тоа што ќе понуди содржина на Office 365.

Значи, Мајкрософт целосно се потпира на компаниите за избор на свои апликации и услуги со заедничка нишка што се нарекува облак и дека преку стекнувањето на Linkedin клиентите навистина би можеле да ја натераат компанијата да го направи потребниот скок во деловниот сектор.

само Надела го дефинираше корисникот CIRCULAR Linkedin со јадрото на Microsoft и гледајќи ја следнава слика, можете да разберете што тој мисли како барем половина од корисниците Linkedin ја користи социјалната мрежа за да може бизнисот да ги разгледа услугите на Office 365 и не само за да ја зголеми продуктивноста.

Значи, ако на прв поглед финансискиот трошок може да изгледа претерано, ова може да доведе до зголемување на приходите на неверојатен начин и за кратко време со освојувањето од страна на Мајкрософт директно на компаниите, операција која во моментот не успеала во гиганти на калибарот на Фејсбук и Гугл.

Така наскоро ќе видиме едно интеграција на услугите на Microsoft во Linkedin, експоненцијално зголемување на корисниците регистрирани на Linkedin, обединување на производите на Microsoft-Linkedin.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!