Зошто Pixel Experience е најдобриот ROM-от за Android

Mengapa Pixel Experience adalah ROM terbaik untuk Android 1

Знаете, овде во Клуб Техника ги анализиравме многу ROM-а за Android, со некои од нив имаме добри искуства и со други не толку добро, па после ова искуство, решивме да ви ги кажеме предностите на Пиксел Искуство.

Што е пиксел искуство?

Андроид 10

Pixel Experience е ROM-от кој се наоѓа на уредите на Google Pixel и нуди чисто искуство без bloatware или каква било измена.

Покрај тоа, овој ROM е достапен благодарение на заедницата за развивачи на неколку уреди од различни брендови, ова е најстабилен и најчесто ажуриран, така што секогаш постои гаранција при користење на истиот ROM подолго време. временски период

Како можам да преземам овој ROM?

За да ја преземете Pixel Experience, имаме два начина, прво, традиционално е да одите на форумот за развивачи XDA и во пребарувачот влезете во нашиот уред, во делот ROM го бараме Pixel Experience.

Друг начин е да се влезе до мрежата проект и пребарувајќи за брендот и моделот на нашиот уред, ќе видиме список во “целосниот пакет” што ни овозможува да преземеме Кој припаѓа на нашиот уред.

Патем, постапката за инсталирање не е доволна само да ја преземете и да ја препратиме на нашиот уред, мора да ја имаме подигнувач ја отвори и следи долгата и комплицирана постапка, која постапка Веќе разговаравме овде во Клуб Техника.

Се разбира, оваа постапка мора да се направи многу внимателно, не е тешко, но можеме цигла Нашиот уред ако нешто тргне наопаку.

Ова е искуство со пиксели

Пиксел искуство: Дома Пиксел Доживување на почетниот екран

Како што рековме и порано Овој ROM-от е од Google Pixel, тоа е причината зошто името.

Значи, кога ќе го стартувате за прв пат, го гледаме веднаш до типичната конфигурација на Android на почетниот екран со чист или Android изглед акции.

Ако сте го виделе уредот како што е споменато, некоја Nokia, можеби Motorola или Xiaomi од линијата Mi ќе знаат за што зборувам.

Тука нема чудни менија, иконите се менуваат или што било, овде сè е едноставно, како Андроид акции, без агрегат, без камера или апликација самите продуценти, РОМ вика Гугл насекаде, затоа што ги опфаќа сите свои услуги како „Мапи“, „Gmail“, „Јутјуб“, итн.

Во моментов овој ROM се очекува да ја има најновата верзија на Android како основа, т.е. Андроид 10

Многу искрено, не најдов голема разлика помеѓу Андроид 9 и Андроид 10 во однос на секојдневната употреба, ако има промени, како што се движење, мрачен режим, Но, ова не е големо ажурирање.

Мислиме, ако сме запознаени со Android 9 Pie со Android 10, нема да се чувствуваме „изгубено“ напротив, на пример, во менито „Settings“ организација на различни артикли подобро назначени, Dark mode ќе ни помогне (во теорија) да ја зголемиме автономијата на батеријата и нови движења се зголемени.

Но, надвор од тоа, кој очекува Android ажурирања со нови функции кои навистина го менуваат корисничкото искуство, но се чини дека ќе ги видиме само на Android 11.

Добро искуство со пиксели

Овие 5 поени се оние што најмногу ми се допаѓаат за овој ROM:

  • Чисто искуство, без одвраќање.
  • Перформанси на брзината и одзивот што ја искористуваат целата предност на уредот.
  • малку Бубачканајмалку.
  • Инсталирана е фабриката за камера на Google.
  • Ова се ажурира автоматски, иако прво ни кажа за новата верзија.

Означете ја точката три зависи од секој уредшто значи тоа Бубачка присуството во ROM варира со секој уред, па затоа е важно за тоа разгледајте ги форумите за коментари за луѓе што имаат инсталирано ROM, исто така дел од оваа заедница Многу јасно за тоа.

Лошо пикселно искуство

Овие други 5 точки се фокусираат на тоа што зависи Pixel Experience од уредот што не прави добро или навистина недостасува.

  • Перформансите на батеријата, во зависност од опремата, може да бидат различни.
  • Некои опции за прилагодување, немаат други опции покрај Android.
  • Проблеми со Bluetooth на одредени уреди.
  • И покрај тоа што овој ROM е полиран, Pixel Experience може да предизвика неколку заостануваат необично, но точката 5 е јасна во ова прашање.
  • Unално е што Pixel Experience не е поприлагодливо за корисниците, односно да им овозможи на корисниците да изберат што да инсталираат, а што не.

Нашето мислење за овој ROM

Пробавме неколку ROM-а на Android акции (како Evolution X) и други врз основа на МИУИ како Xiaomi.eu, ништо не се споредува со Пиксел Искуство.

Мислам, во бесконечните ROM-от што постојат за нашиот терминал Pixel Experience можеби кој нуди најдобри перформанси и стабилност.

Има неколку специфични детали, како што се недостаток на прилагодување или тоа Бубачка кои не се вознемирувачки, но тие се, овој ROM е единствен што го препорачувам за долгорочно користење, други обично секогаш создаваат проблеми.

Сега е твој ред, Што мислите за овој ROM? Дали сте го инсталирале на вашиот уред? Дали го сметате за најдобар?

Оставете го вашиот коментар!

Понатамошна информација