Иако првично го тужеше Fortnite Battle Royale, PUBG Corp рече дека сега е кул со епските игри

Развивач на играчи на бојни области Непознат PUBG Corp. добро се здружи со Фортнит, творецот на епски игри.

Уште кога ПУБГ беше крал на светот и борбениот ројал беше сè уште млад во субгенот, „Епски игри“ го игра Фортент од играта PvE, скоро никој не се грижеше да се натпреварува во битката за PvP royale со PUBG.

Тензиите се монтираа во тоа време, а потоа го натераа ПУБГ Корп да ги тужи епските игри за сличностите меѓу нивните два меча, судска постапка што не траеше долго пред да ја спушти ЈУБГ Корп.

Меѓутоа, во ова време, сè се издуваше меѓу двајцата. Директорот на студиото, Брајан Кориган, изјави за PCGamesN дека Epic Games е еден од најдобрите партнери на PUBG Corp.

Претплатете се на билтенот VG247 Добијте ги сите најдобри битови од VG247 доставени до вашето сандаче секој петок!

„Луѓето имаат идеја дека постои некаков анимозитет или нешто со епот, но тие се еден од нашите најдобри партнери, разговараме со нив цело време!“ Рече Кориган.

“Кога [PUBG] прв пат излезе – пред неколку години, претпоставувам – идејата беше само да се продаваат копии од играта, и тоа ќе биде одлично, и тоа е сè. Многу сезони станаа наше внатрешно размислување што се развива со текот на времето “, додаде тој, понатаму потенцирајќи дека ПУБГ Корп. учат од други развивачи цело време.

Како и да е, ПУБГ Корп знае дека тоа не е сè што Фортнит навистина може да работи за ПУБГ, особено во начинот на којшто следуваат сезонски настани и битки.

„Иако мислам дека можеме да научиме малку од тоа како работи таму, исто како и сите игри да учат едни од други, не мислам дека нивниот модел точно работи за нас.

“Претпоставувам дека она што се обидувам да го кажам е, не е како да го зедовме планот таму и се обидовме да изградиме подобар фотокопир. Не е тоа. Ако има работа што ни одговара, тоа е одлично, затоа што мора да учиме од најдобрите наставници на многу игри различно, но нашата формула е единствена “.

PUBG штотуку ја започна својата четврта сезона со рестартирање на оригиналната мапа на играта: Ерангел, а се плаќаат билети за борба. Десеттата сезона Форнит, од друга страна, ќе започне наскоро.