Игра Гигер-еск Хорор Игра Презирот го прекинува тишината од пет месеци со одложување

Giger-esque Horor Game Scorn Memecah Keheningan Lima Bulan Dengan Tertunda

Хорорната игра инспирирана од Х. Р. Гигер од Езб Софтвер Скорн е одложена до 2020 година.

Ова одложување е последен за долгорочен проект во развој, кој собра скоро 200 000 евра преку кампања Kickstarter на крајот на 2017 година. Во тоа време, играта се очекуваше да биде објавена во два дела, со првиот предвиден да биде објавен во октомври минатата година. .

Сепак, во Минатиот август, тимот објави дека има добиено надворешно финансирање што ќе му овозможи да го ослободи Скарот во едно парче, тогаш се очекуваше да биде готов во одреден момент оваа година.

Најновото ажурирање открива дека софтверот Ebb во моментов работи на решавање на животната средина и системот, иако успеа да достигне „важна внатрешна пресвртница“ во јули. Главните системи што се имплементирани неодамна вклучуваат заздравување на карактерите, целосна свест на телото за главниот лик и „три поголеми системи загатки, некои кои ги опфаќаат сите нивоа“.

По ова достигнување, тимот „зеде краток здив пред да продолжи напред“. Покрај тоа, ажурирањето не вклучува дополнителни информации за датумот на потенцијалното објавување.

Скорн е во развој од 2014 година, а овој тим е посветен на испорака на полирани производи, без стоматолошки проблеми што се мешаат во други проекти финансирани од Kickstarter, како што се Агонија или The Mighty No. 9

Повеќе Празник и сите најнови вести за играчи со еден играч, не заборавајте да обележите OnlySP и следете нè Фејсбук, Твитер, и YouTube. Вие исто така може да се придружите на дискусијата на Нашиот сервер за спорови во заедницата.