Иднината на купување се нарекува Маркетинг на близина

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Се нарекува новата граница на маркетингот Маркетинг на близина, преведен е маркетинг на близина со продавници кои стануваат паметни и се ажурираат на новите технологии. Всушност, во една премногу футуристичка иднина на „Малцински извештај“, актерот Том Круз скитници по улиците беше препознаен од холограмите на улицата што покажаа насочени реклами. Тука може да стане реалност во не толку далечна иднина.

Навистина Маркетинг на близина ќе ја искористи веќе технологијата веќе интегрирана во нашите уреди, како што е GPS, Bluetooth и Wifi, да нè фатат кога сме блиску до дадена продавница. Тогаш, ако ставиме Интернет на нештата, кој ќе ја интегрира Интернет-врската во секој предмет, разбираме дека ова не е научна фантастика, туку чиста реалност.

Всушност, ова може да стане маркетинг кампања наскоро и сите технологии се веќе достапни како Bluetooth Bluetooth 4.0, Bluetooth Low Low Energy, поддржан од светла кои се вистински светилници кои се локатори што можат да пренесуваат информации и содржини на мобилни уреди кои се во нивна близина.

Немојте да мислите само на паметните телефони, туку и на панелите поставени среде улиците кои едноставно ни приоѓаат со нашиот уред, преку GPS, NFC, Bluetooth и Wifi, тие можат да ни покажат насочени реклами.

Во моментот многу компании развиваат технологии во овој поглед и во недалечна иднина ќе можеме видете го омилениот шампон огласен додека го чекаме автобусот дури и ако чекаме Гарантниот орган во однос на приватноста да се изрази на дигиталниот маркетинг.

Дефиниција за маркетинг на близина на Википедија

На маркетинг на близина (близина на маркетинг) е маркетинг техника која работи на одредена и прецизна географска област преку визуелни и мобилни комуникациски технологии со цел промовирање на продажба на производи и услуги.

Оваа маркетинг техника не делува на добро дефинирана цел на корисниците, туку на лица кои се во одредена област и се во близина на уред преку кој е можно да се воспостави комуникација; затоа е модерен начин на дистрибуција на флаери за рекламирање на хартија кои, трансформирани во дигитален материјал, можат да станат интерактивни преку најнапредните уреди за маркетинг на близина, како што се (РФИД, НФЦ, аудио близина, снимање на движење, следи око, iBeacon) .

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!