Изворниот код на Android 10 се чини дека го потврдува панелот 90Hz за Google Pixel 4

Kode sumber Android 10 tampaknya mengkonfirmasi panel 90Hz untuk Google Pixel 4 1

Извештај објавен од 9To5Google Минатиот месец се тврдеше дека Пиксел 4 ќе доаѓа со екран од 90Hz, кој може да се пласира како „Smooth Display“ од Google. Сега, луѓето се тука Развивач на XDA најде заложба во изворниот код Андроид 10, што се чини дека ја потврдува претстојната серија Pixel 4 навистина ќе има приказ 90Hz.

Една од обврските утврдени од Развивач на XDA укажува на откривање на fps врз основа на содржина, додека други опишуваат преклопувања што ќе се прикажат кога уредот работи на 60Hz наспроти 90Hz. Иако овој залог не потврдува дека претстојниот телефон Pixel ќе има екран од 90Hz, коментар оставен во сега избришаните обврски забележува дека прекинувачот за да се префрли 90Hz „треба да биде достапен само за уредите P19“, тврдејќи дека Google навистина го тестира приказот на 90Hz.

Комисијата исто така препорачува дека преклопот на стапката на освежување ќе биде достапен како Опции на програмери на Андроид 10. Ова ќе биде прикажано под часовникот во лентата за статус како тенок правоаголник што ќе се „црви“ до 60Hz или „зелен“ кога уредот се префрла на 90Hz. Покрај тоа, обврската откриена „Пиксел 4“ ќе може автоматски да ја прилагоди стапката на освежување кога открие видео репродукција.

На Google Pixel 4 се очекува да има 5,7-инчен OLED екран со резолуција на Full HD + и стапка на освежување од 90Hz. Од друга страна, поголемиот Pixel 4 XL ќе има 6,3 инчен OLED екран со Quad HD + резолуција и иста стапка на освежување од 90Hz. Иако таму има телефони за игри таму со панели до 120Hz, OnePlus 7 Pro во моментов е единствениот не-игрички предводник на телефон со стапка на освежување од 90Hz.

Можеме да добиеме провизија за набавки користејќи ја нашата врска. Учете повторно.