Изгубени 12 години слики, музика и видеа во МајСпејс, изгубени засекогаш

Изгубени 12 години слики, музика и видеа во МајСпејс, изгубени засекогаш

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

12 годишни приказни со слики, музика и видеа поставени на социјалната мрежа МајСпејс се непоправливо изгубени како резултат на проблем за време на миграциската фаза

Изгубени 12 години слики, музика и видеа во МајСпејс, изгубени засекогаш

За технички проблем се случи додека мигрирав сервер, добро 12 години видеа, музика и слики поставени на социјалната мрежа посветени на музиката, МајСпејс, се изгубени засекогаш.

Базата со податоци беше огромна 50 милиони песни поставени од над 14 милиони уметници од целиот свет, и една година по загубата на податоци, денес официјалната потврда доаѓа од тимот на МајСпејс кој објави дека има ги загуби сите податоци до 2015 година и во пракса од своето основање, 2003 година.

Сигурно изгубените податоци не се од витално значење, бидејќи социјалната мрежа веќе со години е во злоупотреба, но многу корисници можеби изгубиле аматерски и уникатни креации, кои беа зачувани само на Мајспејс. Неизвесно е дека МајСпејс сега беше празен од ликови и уметници кои го користеа, но сепак може да содржи нешто оригинално создадени од новите уметници кои затоа можеби ги изгубиле своите богатства, први записи и лоши дела.

Покрај тоа GB и GB податоци што содржат музика, исто така се изгубени Видео и слики, тоа ќе биде безнадежно изгубено. До денес причината за огромната грешка не е позната, но добро е да ги предупредат корисниците дека облачните услуги никогаш не се безбедни и наш совет е секогаш направете втора копија на податоците зачувани на облакот локално на тврдиот диск и резервната SSD.

На социјална мрежа посветена на музичарите, многу малку користена во денешно време, беше можеби првата успешна социјална мрежа, дури и пред Фејсбук да го дестабилизира пазарот засекогаш.

И вие го користите или сте го користеле MySpace?

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!